Am o intrebare am de recuperat o datorie pe baza unui bilet la ordin luat ca si garantie. Am obtinut punerea in executare silita. Datoria pe care o am de recuperat dateaza din octombrie anul trecut. Pot face pe langa la politie si o plangere pentru frauda? sau e pierdere de timp...?!
Plangerea penala o puteti formula in termen de doua luni de la data savarsirii pretinsei infractiunii sau de la care ati cunoscut cine este faptuitorul.Va trebui sa calculati sa vedeti de cand a devenit scadent biletul la ordin pentru a vedea daca va mai incadrati in termenul prevazut de lege pt. a formula plangerea penala.
succes,.
av.M.Hornea
Va multumesc pentru raspunsul prompt, deci am dat niste produse electronice pe baza unui bilet la ordin scadent la 30 de zile, asta a fost candva in luna octombrie anul trecut, am fost cu acest bilet la executor cica la sediul firmei nu functioneaza nici o activitate, intrebarea mea ramane au trecut 6 luni de zile, se mai poate face ceva daca voi depune aceasta plangere sau este pierdere de vreme? mentionez ca exista un contract intre parti.. ce imi recomandati, din ce am inteles firma nu are depus nici un act contabil din 09 de cand e infintata produsele banuiesc ca la fel n au trecut prin firma. Multumesc anticipat. Stima
Plangerea penala este pierdere de timp. Continuati executarea silita, poate executorul gaseste ceva bunuri proprietatea societatii si le poate executa.
Pentru emitere CEC-uri fara acoperire se da numai neinceperea urmaririi penale ( am vazut zeci de spete in ultima vreme ). Cu atat mai mica e sansa sa obtineti ceva in legatura cu emiterea unui BO. Pentru Bilete la ordin e musai sa demonstrati si intentia de a va insela, ceea ce e foarta greu. Plangerea penala e pierdere de timp si de bani ( onorarii) .
Executarea silita e singura solutie de a recupera.
Bilet la ordin
danyyyyy
buna ziua, am si eu o problema daca ma puteti ajuta, am livrat marfa la o firma si ca plata am incasat bilet la ordin, cand l-am dus in banca la decontare a ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin
snow-white
Buna ziua!Am si eu o intrebare va rog....Am contract cu o societate (trust consacrat pe piata de 12 ani,fara probleme cu platile,pana acum...).In urma ... (vezi toată discuția)