avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de a avea vedere spre vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de a avea vedere spre vecin

Am urmatoarea intrebare,Un vecin care a cumparat un teren alaturat proprietatii mele si-a construt o casa cu etaj.Daca geamurile de la parter sunt la nivelul gardului despartitor si nu ma deranjeaja. La etaj a lasat 2 usi ca spre un balcon fals cu privire in curtea mea in intregime.La cele 2 incaperi de la etaj are si gemuri spre strada si spre spatele curtii sale.Cele doua geamuri consider ca imi violeza complet intimitatea din curtea mea Mentionez faptul ca cladirea se afla construita la cca 3 m de gardul despartitor. De asemeni la o anexa a lasat un geam catre curtea mea anexa fiind construita la cca 80 cm de gard.Intrbarea mea este urmatoarea.Avea dreptul sa faca cele usi la etaj si geamul la anexa iviolandumi intimitatea.Eu am casa construita de 20 de ani si vecinul vechi nu a avut geamuri spre noi.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 22:56, 8 Mai 2013
A respectat legea, daca a pastrat o distanta de 2m pana limita proprietatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare anexa casa de catre vecin- poate sa construiasca fara acceptul meu? vrani vrani Vecinul meu doreste sa mansardeze anexa casei care este lipita de gardul casei mele . Asa , ar urma sa aiba intrare din exterior si vedere larga in curtea si ... (vezi toată discuția)
Obligația de a face NituGeorgeta NituGeorgeta Bună ziua. Am casa construita pe hotar înainte de anul 2000. A fost construita cu acceptul vecinului verbal. Menționez ca pe acest lateral al casei sunt ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vecinii din fata casei părinților mei au construit ... Tarusica Tarusica Bună seara! Vecinii din fata casei părinților mei au construit o casă la o distanta de aprox. 60 cm de gardul proprietatea părinților, construit după ... (vezi toată discuția)