Buna seara, va deranjez cu o intrebare scurta insa doresc sa va expun in cateva cuvinte situatia cu care ma confrunt: am divortat in martie 2012 si am o fata de 5 ani pt care fostul sot a platit corect prin poprire pe salariu pana in luna oct 2012, luna in care eu decid sa cer in instanta o recalculare a pensiei. in ziua infatisarii el trimite o inaintare si se amana procesul. la 2 zile dupa aceasta el isi da demisia astfel incat la infatisarea urmatoare pensia se stabileste diminuata, raportata la minimul pe economie, si se inchide procesul. pana aici ok. urmeaza 4 luni, pana in februarie 2013, in care el nu plateste fetei nici macar 10 bani. decid sa fac o plangere la parchet si dupa o sapt de insistenta din partea organului de politie, el achita cele 4 luni restante in martie. au trecut alte 2 luni, suntem in mai, si el nu a mai platit nimic. astazi am facut o alta plangere la parchet. intrebarile mele sunt urmatoarele daca ma puteti ajuta:
1. ce risca el acum, la a 2-a plangere pt infractiunea de abandon de familie?
2. cum as putea afla daca s-a angajat intre timp pt a cere recalcularea pensiei in privinta majorarii? mentionez ca acum el ar trebui sa plateasca 16,5% din mininul pe economie, bani ce nu ajung nici macar pentru o pereche de pantofi ai fetei...
3. daca el mai are o condamnare cu suspendare, aceasta i-ar putea atrage un proces penal cu executare, daca eu o cer voit intr-o plangere?
4. cum sa procedez pentru a nu ma foi la fiecare 2 luni la parchet reclamand neplata pensiei?
va multumesc pt rabdare, pt raspuns si interesul de a-mi fi citit povestea.
1) nimic in plus , e o alta plangere, prima v-ati retras-o banuiesc. Poate ajunge in instanta si apoi condamnat daca nu a platit din rea-credinta si dvs nu va mai retrageti plagerea.
2) nu aflati.
3) daca e gasit vinovat in urma cercetarii penale, se poate revoca suspendarea. Asta n-o cereti dvs.
4) mergeti la un executor judecatoresc, acesta poate afla daca e angajat si ii pune poprire pe salariu.
va multumesc insa...tinand cont ca abandonul de familie e caz penal...cred ca legea nu e atat de permisiva incat sa ramana rece la repetarile cu rea-credinta si rea-vointa a celui reclamat. o amenda penala, ceva de genu'...i-ar putea aplica, drept invatatura de minte si poate un bobarnac ce sa-i aminteasca de faptul ca are un copil pt care e responsabil.
Instanta de judecata va dispune, in mod obligatoriu, revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei, in situatia in care se va dispune condamnarea, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie , art.305 din Codul penal.
Doamna, era mai usor, legal, sa discutati cu el despre nevoile copilei. Sau cu un avocat cu experienta in domeniu, nu doar cu dorinta de a lua orice dosar, cat de neintemeiat ar fi fost el.
Ati putea incerca acum comunicarea, insa va fi dificila.
Un executor poate afla unde lucreaza sau daca are venituri legale; un detectiv ar putea afla daca lucreaza in fapt undeva. Un mediator v-ar putea ajuta sa mediati problemele.