Buna seara, va deranjez cu o intrebare scurta insa doresc sa va expun in cateva cuvinte situatia cu care ma confrunt: am divortat in martie 2012 si am o fata de 5 ani pt care fostul sot a platit corect prin poprire pe salariu pana in luna oct 2012, luna in care eu decid sa cer in instanta o recalculare a pensiei. in ziua infatisarii el trimite o inaintare si se amana procesul. la 2 zile dupa aceasta el isi da demisia astfel incat la infatisarea urmatoare pensia se stabileste diminuata, raportata la minimul pe economie, si se inchide procesul. pana aici ok. urmeaza 4 luni, pana in februarie 2013, in care el nu plateste fetei nici macar 10 bani. decid sa fac o plangere la parchet si dupa o sapt de insistenta din partea organului de politie, el achita cele 4 luni restante in martie. au trecut alte 2 luni, suntem in mai, si el nu a mai platit nimic. astazi am facut o alta plangere la parchet. intrebarile mele sunt urmatoarele daca ma puteti ajuta:
1. ce risca el acum, la a 2-a plangere pt infractiunea de abandon de familie?
2. cum as putea afla daca s-a angajat intre timp pt a cere recalcularea pensiei in privinta majorarii? mentionez ca acum el ar trebui sa plateasca 16,5% din mininul pe economie, bani ce nu ajung nici macar pentru o pereche de pantofi ai fetei...
3. daca el mai are o condamnare cu suspendare, aceasta i-ar putea atrage un proces penal cu executare, daca eu o cer voit intr-o plangere?
4. cum sa procedez pentru a nu ma foi la fiecare 2 luni la parchet reclamand neplata pensiei?
va multumesc pt rabdare, pt raspuns si interesul de a-mi fi citit povestea.
Oh, da, absolut. Ati putea arata ca, desi nu are venituri legale, are bani, doar ca nu doreste sa achite din ei pensia copilului, ci asigurarea masinii.
Dar va trebuie acte concrete. daca e si pe numele dv., poate faceti o adresa acolo, in Italia, la asigurator prin care sa va interesati daca ratele sunt achitate la zi si de catre cine.
E rea-credinta asta, corect.
Masina e inmatriculata cu nr. de Italia? Ati putea cere executorului sa o execute, sa puna sechestru...
Da, doamna avocat, masina e inmatriculata in Italia si cum va spuneam, asigurarea se plateste acolo. Eu pot incerca sa vorbesc cu asiguratorul insa nu stiu ce acte ar putea sa imi trimita, mai ales ca suntem divortati (si el acum se afla in concubinaj cu o alta cu care a facut un copil la 2 saptamani dupa ce l-am parasit). Executorul judecatoresc cum l-as putea contacta? Merg la tribunal? Are cabinet? Imi tb hotarare judecatoreasca? Precizez ca eu a doua plangere la parchet pt neplata pensiei am facut-o deja si procurorul de serviciu a inregistrat-o spunandu-mi ca va trimite cazul la Craiova pentru verificari.
Tin sa va multumesc pentru amabilitate.
Buna, Livia,sunt din Galati si am avut aproape aceeasi problema, ce pot sa-ti spun e ca sunt multi execut. jud. in oras,pur si simplu mergi la cabinet si spui care e problema.Cheltuielile de executare le recuperezi integral(adik vei plati un onorariu, apoi ei isi fac treaba,la final ii pune poprire pe salariu sau executa bunuri mobile, plus onorariul platit de tn).Dureaza aprox 3 luni. Succes!