avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca minor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca minor

ce trebuie facut de catre angajator, daca minorul angajat a ajuns la majorat?
care este termenul de transmitere la itm a modificarilor facute la contractul de angajare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 10 Mai 2013
Intocmiti un act aditional de modificate a duratei muncii de la 6h la 8h, cu pastrarea salariului. Bineinteles doar daca doriti acest lucru, intrucat nu e obligatoriu. Poate munci incontinuare cu un program de 6h/zi si un salariu minim corespunzator unui program de 8h/zi.
Daca doriti sa modificati contractul, puteti intocmi un act aditional de modificare a CIM. Data modificarii CIM poate fi oricand dupa implinirea varstei de 18 ani.
Termenul de intocmire a actului adit este de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
Nu exista nicio obligatie de a se modifica c.i.m. , daca salariatul a ajuns la majorat ... modificarile la c.i.m. se completeaza si se transmit in REVISAL in termen de 19 zile lucratoare de la data intervenirii modificarii.
multumesc pentru raspunsuri. am intrebat la itm si am intrat la banuieli. pentru asta am pus intrbarea. cel de la relatii cu publicul din itm satu mare a spus ca nu am nici o obligatie, atat cat priveste modificarea contractului cat si comunicarea modificarii la itm. ce ma fac ?
1. Nu exista nicio obligatie de a modiifca c.i.m., daca nu se doreste acest lucru ..

2. Daca se modifica c.i.m., atunci modificarile se transmit prin REVISAL la ITM.
Probabil s-au referit la faptul ca puteti transmite revisalul on-line. Nu trebuie sa mergeti la ITM.

Alte discuții în legătură

Transmitere acte adtionale in revisal ELLIE8888 ELLIE8888 actele aditionale care se fac la contractele d munca pe perioada determinata se transmi prin revisal in 20 de zile lucratoare, dar cand trebuiesc intocmite ,de ... (vezi toată discuția)
Modificare contract zxz19 zxz19 Buna ziua la un contract individual de munca in care se prevedea ca angajatul lucreaza la sediu angajatorului, se poate face act aditional prin care sa se ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata - urgent cioc natalia cioc natalia Daca am un cim care expira pe data de 26.04.2012, si ii fac prelungire 3 luni, data de pe prelungire cim incepe tot cu 26.04.2012? La fel si in revisal? Ii ... (vezi toată discuția)