avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea persoanelor cu handicap

Buna ziua.
As dorii sa stiu care sunt conditiile pentru angajarea unei persoane cu handicap in sectorul bugetar.
La art. 30 alin. (1) scrie: Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
iar la art. 29 alin. (1): Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
La art. 31 alin. (2) se specifica: Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
In cazul de fata examentul la angajare este obligatoriu, iar Incheierea c.i.m. fara sustinerea examentului sau concursului este lovit de nulitate?

Alte discuții în legătură

Angajare persoana cu handicap Danaioana Danaioana Buna ziua, Tinand cont de prevederile art.30 si 31 din Legea nr.53/2003-Codul muncii, va rog sa imi spuneti daca unei persoane cu handicap ii poate fi ... (vezi toată discuția)
Termen angajare gaby2013 gaby2013 Buna ziua ! As dori sa stiu care este termenul in care angajatorul este obligat sa incheie contractul individual de munca de la data declararii ,,admis\'\' in ... (vezi toată discuția)
Angajare baraboidumitru baraboidumitru care este perioada maxima de angajare pentru acomodare si ce implica (vezi toată discuția)