avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana cu handicap

Buna ziua,
Tinand cont de prevederile art.30 si 31 din Legea nr.53/2003-Codul muncii, va rog sa imi spuneti daca unei persoane cu handicap ii poate fi incheiat un CIM fara a participa la concurs de ocupare a postului.
Ce intelegeti mai exact din alin.2 al art.31 din legea mai sus mentionata,
"Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice"
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 14:43, 13 Mai 2013
Angajarea unde se face , in sectorul privat sau bugetar?
bugetar
In sectorul bugetar orice angajare se face in baza unui examen sau concurs .. nu exista derogari de la aceasta prevedere.
si atunci art.31, alin.2 din Codul muncii, la ce se refera?
"Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice"
Se refera la faptul ca dupa inceperea activitatii perioada de proba in cazul angajarii unei persoane cu handicap este de maximum 30 de zile calendaristice ... care se aclculeaza de la data inceperii activitatii la acel angajator.

C

Alte discuții în legătură

Angajarea persoanelor cu handicap codulmuncii codulmuncii Buna ziua. As dorii sa stiu care sunt conditiile pentru angajarea unei persoane cu handicap in sectorul bugetar. La art. 30 alin. (1) scrie: Incadrarea ... (vezi toată discuția)
Demisie florin 71 florin 71 Bună seara as dori un model de întrerupere(demisie) a contractului de muncă. Mentionez ca sunt in perioada de proba de 90 de zile. Mulțumesc . (vezi toată discuția)
Termen angajare gaby2013 gaby2013 Buna ziua ! As dori sa stiu care este termenul in care angajatorul este obligat sa incheie contractul individual de munca de la data declararii ,,admis\'\' in ... (vezi toată discuția)