avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare martor propus
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare martor propus

Bună ziua. Un fost salariat ( care este şi acţionar minoritar în societatea comercială şi care avea funcţia de director general) contestă decizia de concediere ca fiind nelegală, întrucât şedinţa AGA , în cadrul căreia angajatorul( acţionarul majoritar) susţine că s-a luat această decizie , nu a fost ţinută conform statutului societăţii.
Dacă s-ar dovedi în instanţă faptul că AGA nu a fost statutară , nici decizia de concediere nu ar fi valabilă şi ar trebui ca fostul angajat să fie repus în drepturi.
Procesul are deja o durată considerabilă , aşa cum se întâmplă pe la noi, însă , mai nou , angajatorul a solicitat proba cu martori pentru a dovedi faptul că AGA a avut loc . Problema care mă interesează este dacă poate fi contestat martorul propus de societatea comercială , cu care se judecă fostul salariat , pe considerentul că acesta , martorul , este tatăl acţionarului majoritar. Conform legii, nu pot fi martori rudele şi afinii până la gradul al treilea. Mai mult, se poate prezuma că tatăl acţionarului majoritar are un interes în cauză. Chiar dacă este vorba despre o societate comercială, credeţi că reglementările cu privire la persoanele care nu pot depune ca martori sunt aplicabile ? Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian_sq , utilizator 13:39, 12 Mai 2013
Buna ziua,
Puteti contesta acest martor pe temeiurile deja expuse de dumneavostra.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Mulţumesc frumos. Dacă martorul în cauză deja a fost audiat , întrucât avocatul care reprezintă fostul salariat ,după cum afirmă, s-a gândit să nu conteste martorul , deoarece este vorba despre o societate comercială , iar temeiurile despre care vorbim nu ar fi aplicabile , ce se mai poate face concret? Urmează ca şi fostul salariat să propună un martor , oricum.
Buna ziua,
Sa se faca vorbire in pledoarie despre impartialitatea martorului propus de societate si sa-i fie desfiintata in acest fel marturia.
Martorul propus de salariat sa arate lucrurile asa cum sunt.
Multa bafta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Odata ce a fost deja audiat, nu se mai poate face nimic in aceasta privinta, cu ocazia concluziilor pe fond mai puteti solicita instantei ca proba testimoniala deja administrata sa nu fie luata in consideratie datorita motivului expus de dvs.
Desigur ca si proba testimoniala este necesar a fi administrata insa trebuie sa fie analizat din perspectiva lg 31 convocatorul de sedinta si procesul verbal, acestea sunt, cred eu probele esentiale.
Mulţumesc frumos. Procesul verbal a fost întocmit ,dar este un fals,câtă vreme şedinţa nu a avut loc , acţionarul minoritar nu a fost convocat conform statutului, în scris , ci se pretinde că a fost anunţat telefonic , lucru greu de dovedit şi , oricum, neconform statutului .Astfel, procesul verbal este semnat doar de majoritar şi administrator . În fine, povestea este una complexă , şi ar trebui pe larg povestită pentru a fi înţeleasă . Problema este că avocatul acţionarului minoritar , fost salariat , nu a contestat martorul , nici când a fost propus şi nici când a fost audiat. Probabil că da,ar trebui solicitat, motivat ,neluarea în considerare a probei , cu ocazia depunerii concluziilor . Martorul ce urmează a fi audiat poate spune adevărul, dar cine ştie? ...

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Fiica vitrega poate fi martor in proces civil? Gabriela_C Gabriela_C Fiica vitrega (casatorit legal cu mama sa) poate fi martor in proces civil de plangere contraventionala? (vezi toată discuția)
Transformare sa in srl, probleme asociati menekse menekse Buna ziua. O parere, va rog la situatia urmatoare: - 5 persoane fizice s-au asociat si au infiintat in 1994 o SA. 4 ani mai tarziu, 2 dintre actionari ... (vezi toată discuția)