Bună ziua. Un fost salariat ( care este şi acţionar minoritar în societatea comercială şi care avea funcţia de director general) contestă decizia de concediere ca fiind nelegală, întrucât şedinţa AGA , în cadrul căreia angajatorul( acţionarul majoritar) susţine că s-a luat această decizie , nu a fost ţinută conform statutului societăţii.
Dacă s-ar dovedi în instanţă faptul că AGA nu a fost statutară , nici decizia de concediere nu ar fi valabilă şi ar trebui ca fostul angajat să fie repus în drepturi.
Procesul are deja o durată considerabilă , aşa cum se întâmplă pe la noi, însă , mai nou , angajatorul a solicitat proba cu martori pentru a dovedi faptul că AGA a avut loc . Problema care mă interesează este dacă poate fi contestat martorul propus de societatea comercială , cu care se judecă fostul salariat , pe considerentul că acesta , martorul , este tatăl acţionarului majoritar. Conform legii, nu pot fi martori rudele şi afinii până la gradul al treilea. Mai mult, se poate prezuma că tatăl acţionarului majoritar are un interes în cauză. Chiar dacă este vorba despre o societate comercială, credeţi că reglementările cu privire la persoanele care nu pot depune ca martori sunt aplicabile ? Mulţumesc.