avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor contract casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor contract casa

Buna ziua. In urma cu o luna, am solicitat unui notar un contract vanzare-cumparare intre bunica mea si mine. Cum mai am o sora, iar mama nu este de acord, nu am avut actele doveditoare ca sunt nepot, astfel ca am platit 4000RON.

In urma cu cateva zile ne-am mai uitat o data pe contract si am observat ca este contract de intretinere. Cand am sunat la notar, mi-a spus sa nu imi fac griji ca nu poate fi spart, mai ales pentru ca este mai puternic decat un contract de vanzare-cumparare. A fost prima data cand am facut un astfel de act, deci exact titlul nu l-am citit :/

Acum as dori sa va intreb daca poate fi spart, daca intr-adevar costa atat de mult si bineinteles, daca este mai puternic decat vanzare-cumparare. Tin sa precizez ca apartamentul are 46mp.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihai234 , utilizator 17:47, 19 Mai 2013
Buna ziua,
Este vorba despre un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Notarul a intocmit corect actul.
Actul are aceias putere cu un contract de vanzare cumparare simplu dar faptul ca o intretineti pe bunica va adauga niste circumstante in fata oricarei persoane care ar vrea sa il desfiinteze.
Onorariile si taxele notarilor nu vi le pot explica fiind un domeniu pe care nu-l cunosc.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ok, va multumesc foarte mult. Nu m-au interesat niciodata proprietatile, luptele pentru avere (Le consider mai de moda veche), mai ales ca am deja o proprietate, iar logodnica mea are doua. Intretinerea bunicii o faceam si cu si fara contract, insa a fost dorinta ei. M-am cam temut putin ca as fi fost prostit. Va multumesc foarte mult pt. ca m-ati linistit! Iar topicul se poate inchide sau tine deschis pt. altii cu astfel de intrebari!
Prostit nu ati fost in sensul ca poate asta e realitatea dar trebuie sa respectati clauzele contractuale.
Daca nu le respectati se va sparge contractul dupa cum ziceti.
@avocatgabrielklein.....Revin si in acest topic precizand ca din postarile userului s a incheiat un contract de intretinere si nu unul de vanzare cu clauza de intretinere.....
Daca userul nu a dat pret atunci s a incheiat contract de intretinere asa cum spune userul, notarul informandu l ca intr adevar este un contract valabil incheiat, care oglindeste raportul juridic real. Normal ca daca nu s a dat pret stimate user este mai puternic asa cum spuneti dvs tocmai pt ca oglindeste ceea ce partile au dorit si anume intretinerea si nu obtinerea unui pret, neputand a fi prezumat donatie, daca dvs va achitati de datoria de intretinere a bunicii si puteti dovedi acest lucru cu chitante facturi etc ......
In ce priveste taxele legate de acest act de intretinere sunt acelasi ca la vanzare.
ok am inteles. va multumesc. problema mea era ca nu intelegeam cum m-ar putea acest act in cazul unui deces. eu am facturi de intretinere, utilitati etc., dar ma gandeam ca poate fi spart foarte usor. m-ati mai linistit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat! testament sau act de vinzare cumparare? lucica3 lucica3 Buna ziua ! Va rog mult sa-mi dati un sfat in urmatorul caz; am un prieten bun care vrea sa-mi lase mie garsoniera in care locuieste , tinind cont ca eu ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere micutza19 micutza19 Am facut un contract de intretinere cu bunicul. As avea o intrebare. Dupa moartea bunicului mai trebe facute ceva acte sau prin acel contract devin eu ... (vezi toată discuția)