avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordare pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordare pensie alimentara minor

buna ziua,in cat timp se acorda pensia alimentara dupa castigarea procesului de custodie si pensie alimentara?
Buna ziua,
In sentinta este specificat momentul de la care exista obligatia de a se acorda pensia de intretinere.
Daca sentinta nu a fost comunicata sau a fost supusa cailor de atac, va trebui ca ea sa fie legalizata si sa se intocmeasca o notificare catre parintele dator sau catre institutia unde lucreaza pentru ca acea pensie sa fie trimisa de la data inscrisa in sentinta.
Daca parintele dator refuza, va putea fi actionat in penal pentru abandon de familie dar si sentinta va putea fi pusa in executare silita.
Dati mai multe detalii pentru un raspuns mai complet.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Procesul a durat un an,iar in final decizia a fost in favoarea mea,respectiv custodie exclusiva si pensie alimentara,iar hotararea a fost legalizata,neexistada recurs din partea lui.Precizez ca in hotararea judecatoreasca se specifica ''instanta obliga paratul la plata undei pensii de intreinere in cuantum de x lei lunar pentru minor,de la data introducerii chemarii in judecata si pana la majoratul acestuia.'' atat,nu specifica de cand ar trebui sa primesc pensia,asta ar fi intrebarea mea,trebuie sa mai fac vreo cerere cv pt acordare?
Buna ziua,
Va trebui sa formulati o somatie catre tata si/sau catre institutia unde lucreaza pentru a fi pusa in drepturi.
Data de la care a inceput sa curga pensia este in partea introductiva a sentintei acolo unde scrie: "la data de ... a fost inregistrata cererea de chemare ...."
Aceia este data de la care incepe sa curga obligatia.
Formulati acea somatie si apoi, dupa scurgerea termenului acordat de dumneavostra, de obicei 15 zile de la data primirii, actionati in penal.
Cand va fi chemat la politie sa dea explicatii va trimite urgent pensia.
av. Gabriel Klein Kiritescu
si somatia aceea unde trebuie sa o depun?sau sa o trimit la adresa unde locuieste el?mentionez ca nu are nici un venit,s.a acordat pensia pe minimul pe economie.
iar daca el trebuie sa imi dea pensia din luna iunie a anului 2012 ,deci aproape un an,trebuie sa astept luna de luna pt aceste luni din urma,sau e obligat sa o dea toata odata?imi pare rau daca pun niste intrebari aiurea,dar e prima data cand ma confrunt cu asa cv.

Alte discuții în legătură

Finalizare divort Marku Florin Marku Florin Buna ziua,as dori sa stiu ce ar mai trebui sa fac pentru a finaliza divortul meu.Mentionez ca am primit sentinta pronuntata in 30.05.2013,mai este drept de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- retragerea plangerii pentru abandon voicudianaalina voicudianaalina buna ziua! ma numesc alina si doresc sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema. am trait in concubinaj cu un baiat si avem o fetita de 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani andrusca16 andrusca16 Ce se intimpla cu pensia alimentara dupa ce implinesti 18 ani ? Mentionez ca parintii mei sunt divortati iar prin hotarire judecatoreasca tatal meu era obligat ... (vezi toată discuția)