avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Finalizare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Finalizare divort

Buna ziua,as dori sa stiu ce ar mai trebui sa fac pentru a finaliza divortul meu.Mentionez ca am primit sentinta pronuntata in 30.05.2013,mai este drept de apel de 15 zile,sotia imi va plati pensie alimentara in favoarea copiilor,divortul a fost de comun acord fara partaj,as vrea sa stiu ce mai este de facut acum si cand as putea evacua fosta sotie din casaMultumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:46, 10 Iunie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa asteptati 30 de zile de la comunicare, termenul legal de apel pentru capetele auxiliare (nume, stabilire domiciliu copil, valoare pensie, etc.) si apoi, intr-a 35 zi sa va prezentati la judecatorie cu sentinta, cerere, taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 30 bani (sper sa nu ma insel asupra valorii) si sa solicitati legalizarea sentintei.
Din acel moment sunteti divortati complet.
Am spus intr-a 35 zi intrucat trebuie sa treaca si termenul postei.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Sentinta a fost pronuntata in data de 30.05.2013 iar comunicarea am primit-o in data de 06.06.2013.Se mentioneaza ca este drept de apel 15 zile,nu putem daca suntem amandoi de acord sa scurtam termenul si sa facem demersurile mai repede de 35 de zile?
Daca sunteti ambii deacord, va trebui sa va prezentati impreuna la judecatorul de serviciu, sa formulati in scris o cerere de renuntare la caile de atac si astfel sa va legalizati sentinta.
Am scris 35 de zile pentru ca, de obicei, in divorturi termenul de formulare a cailor de atac este de 30 de zile.
Daca instanta v-a dat doar 15 zile, atunci, daca nu cadeti de comun acord, asteptati 20 de zile adica pana in 26.06.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru lamuriri!
Si totusi.. ce legatura e intre hotararea de divort si evacuare ?
Daca vrea sa plece, poate pleca de acum, daca nu vrea chiar si dupa ce legalizati hot, va trebui sa cereti evacuarea ei in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivarea ºi comunicarea hotãrârii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: am cistigat la fond la Tribunalul Bucuresti iar Curtea de Apel a respins recursul declarat de pirita. Motivarea recursului o voi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma indrumati pentru finalizarea procesului de recuperare a taxei auto, conform situatiei pe care v-o prezint. astfel: persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni adboi adboi Salutare. Am legalizat sentintele ( pe cea de la Tribunal cat si pe cea de la Curtea de apel). Cum le pun in executare? (vezi toată discuția)