avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivarea ºi comunicarea hotãrârii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivarea ºi comunicarea hotãrârii

Am urmatoarea intrebare: am cistigat la fond la Tribunalul Bucuresti iar Curtea de Apel a respins recursul declarat de pirita.
Motivarea recursului o voi primi acasa sau trebuie sa ma duc sa solicit expres acest lucru ? Sentinta de la fond am primit-o acasa ,pe care din ele trebuie ?
Daca trebuie sa solicit eu motivarea recursului unde gasesc un model de cerere..pe site lor n-am gasit nimic in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:37, 21 Iulie 2013
Buna ziua,
Recursul se motiveaza dar nu se comunica.
Peste cateva luni (cam prin septembrie) mergeti la Tribunalul Bucuresti, unde s-a judecat fondul, la arhiva, solicitati dosarul, faceti copii xerox de pe sentinta si decizie si legalizati sentinta daca nu se modifica nimic prin decizie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns.Dar avind in vedere ca recursul de la Curtea de Apel s-a pronunat pe 17 iunie pot merge sa solicit eliberarea unei copii dupa motivarea recursului?Ma adresez la arhiva sau la registratura? imi puteti spune unde gasesc un model de cerere?
V-am spus ca peste cateva luni pentru ca nu stiu daca pana atunci va motiveaza aceasta decizie.
Motivarea se face, teoretic, in maximum 30 de zile.
Practic ........
Cereri ti gasiti, de obicei, la xerox dar o puteti formula si singur de mana.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
In situatia in care instanta de fond a pronuntat o hotarire care ma nemultumeste pot promova recurs si eu si pirita? Dar daca eu promovez recurs mai trebuie sa depun intimpinare la recursul depus de pirita,adica pot depune si recurs si intimpinare?
Dacă soluţia instanţei este "admite în parte", bineînţeles că puteţi promova calea de atac.

În această situaţie veţi depune şi recurs şi întâmpinare. Sunteţi atât recurent-reclamant, în calitate de persoană care a promovat calea de atac, cât şi intimat-reclamant în situaţia în care şi pârâta va promova recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea hotãrârii judecãtoreºti în vederea promovãrii recursului bubby bubby am avut o plangere contraventionala si in data de 19.04.2013 s-a dat urmatoarea solutie : Tip solutie: Respinge plângerea Solutia pe scurt: Respinge ... (vezi toată discuția)
Recurs poseaadrian poseaadrian buna ziua. un ınvinuit care nu s-a prezentat la proces penal şi nu are aparator , dupa ieşirea hotaririi judecatoreşti, are dreptul la recurs? (vezi toată discuția)
Legalizare act MariLo MariLo Pentru radierea unui litigiu inscris in cf.ce act trebuie sa legalizez , sentinta de la fond sau hotararea definitiva si irevocabila de la recursul judecat de ... (vezi toată discuția)