Buna ziua,
Da are dreptul sa formuleze recurs in termenul prevazut de lege.
Atentie, pentru unele infractiuni exista si apel.
av. Gabriel Klein Kiritescu
In cazul in care inculpatul a lipsit in instanta, termenul de apel/recurs va curge de la data comunicarii dispozitivului de pe sentinta si nu de pe sentinta integrala . Aveti grija la termenul de apel/recurs sa nu formulati prea tarziu calea de atac.
multumesc mult pentru raspuns. dar. iertati-ma, nu ınteleg exact care este data comunicarii dispozitivului de pe sentinta şi nu de pe sentinta integrala. va rog frumos aveti bunavointa de a formula mai pe ıntelesul meu , nu am din pacate cunoştinta de prea multi termeni juridici. eu am mai auzit ca daca nu te prezinti de 3 ori se da hotarire definitiva fara drept de recurs sau apel . dar nu am vazut scris. Esta posibil sa fie aşa?
Buna ziua,
Data comunicarii dispozitivului este data cand ati primit acasa , conform datei postii, prima oara un inscris in care se spunea condamnarea. (suna cam asa: instanta condamna pe inculpatul ... la ... si este , de obicei, desctul de scurt, cam jumatate de coala de scris)
Acest inscris cuprindea doar ce a decis instanta nu si motivarea acestei decizii.
De la acea data incepe sa curga termenul.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Si daca nu s-a prezentat la proces are dreptul la recurs dar nu a facut bine ca nu s-a prezentat.
In recurs este mult mai complicata situatia daca va este aplicata o pedeapsa cu executare.
De unde stiti ca nu ati avut avocat daca nu ati fost la proces?