avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... contestatie tabel preliminar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

contestatie tabel preliminar

Buna ziua!
Am depus o declaratie de creanta in termen la tribunalul comercial stand linistita ca se admite cererea fiind vorba de o creanta certa, lichida si exigibila, avand contract facturi semnate.
Intrebarea este daca lichidatorul judiciar este obligat sa ne trimita o adresa scrisa daca admite partial creanta?
Eu sunt la inceput si anumite lucruri nu/mi sunt clare.
Stiu ca ai dreptul la contestatie in termen de 5 zile de la publicarea tabelului preliminar pe site-ul procedurilor de insolventa insa acolo nu scrie creanta propriu zisa daca a fost admisa iar la instanta acest tabel a fost publicat dupa acest termen. La convocarea adunarii creditorilor din motive obiective nu am putut participa.
Deci in concluzie daca de pe situ-ri nu pot sa aflu daca s-a admis intreaga creanta,la instanta se puplica tabelul definitiv si lichidatorul nu ma anunta despre admiterea partiala, ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 21:14, 9 Mai 2013
otilia13 a scris:

Stiu ca ai dreptul la contestatie in termen de 5 zile de la publicarea tabelului preliminar pe site-ul procedurilor de insolventa insa acolo nu scrie creanta propriu zisa daca a fost admisa

Cum adica nu scrie daca a fost admisa? Adica este tabelul dar creanta dvoastra nu este in tabel? Sau cum?

NU stiu la ce "situ-ri" va referiti. Dvoastra trebuie cititi buletinul insolventelor, acolo se publica rapoartele lichidatorului, in respectivul raport apare tabelul, ... in tabel dvoastra, da sau nu.

Intradevar termenul de contestare este 5 zile de la publicare. Daca nu ati depus contestatia in termen, este mai greu ... dar exista mici sanse sa va admita judecatorul contestatia.

Ce puteati sa faceti, era contestatie in termen la tribunal. Bineinteles trebuia urmarit dosarul indeaproape. Poate ca inca nu este tarziu.
Eu procedam astfel: portal.onrc, persoane publicate in BPI, cautare dupa denumirea societatii, obtinand date precum data deschiderii procedurii, data publicarii tabelului preliminar dar fara detalii despre creditorii aflati la masa credala, creantele admise etc....se prea poate sa ma aflu in eroare.
Referitor la contestatie, am avut o situatie in care lichidatorul initial ne-a admis in parte creanta dar ne-a trimis prin fax adresa motivata iar noi facand contestatie pe care instanta ne-a admis-o, am fost inscrisi la masa credala cu suma ceruta in declaratia de creanta, lichidatorul invocand niste facturi nesemnate pe care le-am trimis prin posta dar avand un contract cat se poate de valabil, atunci fiind in termen.
Daca lichidatorul nu ne comunica in scris motivele pentru care ne admite partial creanta, chiar daca eram in termen.... trebuia sa fac contestatie necunoscand motivele neadmiterii creantei???
multumesc:(
1) trebuie sa vedeti exact ce scrie in raportul intocmit de catre lichidator si publicat in buletin (sau consultati dosarul cauzei de la tribunal cu ajutorul unui avocat).
In acest sens, mergeti la registru comertului, au un birou acolo unde contracost 10-15 lei, solicitati si vi se elibereaza pe loc buletinele insolventelor pentru firma respectiva de la deschiderea procedurii pana in prezent. Le studiati, vedeti exact cine-i inscris in tabel preliminar, definitiv, consolidat etc si cu ce sume.
2) contestatie depuneti la tribunal, de preferat cu avocat
multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederile art. 72 si 75 din legea 85/2006 gillu gillu Buna ziua! trei intrebari scurte,:)) va rog. 1. referitor la neindeplinirea obligatiilor lichiditatorului judiciar de a trimite notificari creditorilor pt ... (vezi toată discuția)
Ce face angajatul cand firma intra in insolventa simonamuresan simonamuresan Buna ziua, am o întrebare legata de problema pe care o am ca angajat a unei firme, care a intrat de circa 3 săptămâni in insolventa si am întrebat mai ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)