avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Prevederile art. 72 si 75 din legea 85/2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Prevederile art. 72 si 75 din legea 85/2006

Buna ziua!
trei intrebari scurte,:)) va rog.
1. referitor la neindeplinirea obligatiilor lichiditatorului judiciar de a trimite notificari creditorilor pt admiterea partiala a creantei art. 72 alin 4 Legea 85/2006, pierzand termenul de contestatie, care ar putea fi consecintele facand totusi contestatie dupa termen?.....fiind la inceput sunt un pic in ceata pt ca aceste prevederi ale art. 72 mi se par clare iar pe de alta parte lichidatorul daca nu ne notifica, se prezuma ca totul e in regula, asta e un principiu chiar si an afara legii ....asa il consider.
2. fiind anexate la declaratia de creanta doua contracte si sase acte aditionale, lichidatorul neluand seama de un act aditional motiv pt care se admite partial creanta, poate fi considerata eroare potrivit art 75, sau nu?
3. observatiile din tabelul preliminar de admitere partial a creantei pe baza careia am si facut contestatie tin loc de notificarea din art 72. alin 4? o notificare propriu zisa nu avem nici acum, binenteles ca nici tabelul preliminar nu a fost comunicat de lichitator, l-am obtinut de la usa instantei.
multumesc:)
Cel mai recent răspuns: gillu , utilizator 19:06, 28 Mai 2013
Pentru toate cele 3 puncte, trebuie depusa contestatie in termenul legal la tribunal si lichidator, dar s-au dat solutii pozitive si dupa expirarea termenului. Tabelul preliminar, precum si alte observatii ale lichidatorului, nu o sa vi le trimita dvoastra spre informare nici un lichidator. Acestea se publica in buletinul insolventelor, sunt publice, iar cei interesati il pot consulta, sau va puteti informa de la dosarul cauzei (asa cum ati si facut).
sa speram ca se va amite contestatia dupa termen cum ziceti dvoastra.
Imi cer scuze nu vreau sa fiu prea cicalitor, dar ce valoare are art. 72 alin 4 unde se prevede ca lichidatorul are obligatia sa trimita de indata notificari creditorilor ? art. confirmat de altfel de lichidatorii care nu ne-au admis creanta notificandu-ne in termen, in cazul acelora care nu au trimis notificari creanta a fost admisa in totalitate, exceptie fiind cest caz care nu stiu ce deznodamant va avea. E clar ca am gresit neurmarind in buletinul procedurilor de insolventa dar articolul mentionat e la fel de neinterpretabil....cei care sunt la inceput de cariera ce sa creada daca asa scrie in lege?
multumesc:)
gillu a scris:

sa speram ca se va amite contestatia dupa termen cum ziceti dvoastra.

ART. 75 (1) După expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, prevăzut la art. 73 alin. (2), şi până la închiderea procedurii, orice parte interesată poate face contestaţie împotriva trecerii unei creanţe sau a unui drept de preferinţă în tabel definitiv de creanţe, în cazul descoperirii existenţei unui fals, dol sau unei erori esenţiale care au determinat admiterea creanţei sau a dreptului de preferinţă, precum şi în cazul descoperirii unor titluri hotărâtoare şi până atunci necunoscute.


gillu a scris:

Imi cer scuze nu vreau sa fiu prea cicalitor, dar ce valoare are art. 72 alin 4 unde se prevede ca lichidatorul are obligatia sa trimita de indata notificari creditorilor ?

Daca lichidatorul nu si-a indeplinit atributiunile legale, puteti sesiza instanta la urmatorul termen de judecata. Desigur, trebuie sa va asumati si consecintele ulterioare.
Intradevar lichidatorul a omis sa va notifice motivele excluderii din tabel (sau includerii partiale), fapt pe care dvoastra l-ati interpretat ca fiind inexistenta unor astfel de motive si ati concluzionat ca sunteti in tabel. Legislatia este lacunara, neclara in cazul patit de dvoastra.
Dvoastra, interesat fiind trebuia sa urmariti indeaproape rapoartele lichidatorului, nu sa va lasati la mana domniei sale (sau a angajatilor dansului care trebuiau sa intocmeasca respectivele notificari).

gillu a scris:
....cei care sunt la inceput de cariera ce sa creada daca asa scrie in lege?
multumesc :)

Aveti dreptate ! Dar inca nu ati descoperit tot ... sunt situatii si mai si ... sincer !
va multumesc pt rabdarea in a-mi raspunde la intrebari.
sper ca va fi bine, in orice caz am invatat ceva din situatia aceasta.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in aceste situatii tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Despre prima situatie am mai scris, dar nu am primit nici un raspuns concret: am cerut insolventa simplificata in calitate de debitor, s-a ... (vezi toată discuția)
Nu am fost inscris in tabelul de creante chrissrea chrissrea Zilele trecute am aflat ca nu sunt inscris in tabelul definitiv consolidat al creantelor unei societati debitoare. In Lista cu creditorii trimisa de ... (vezi toată discuția)
Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)