avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii mari la gunoi la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii mari la gunoi la bloc

Buna tuturor.cred ca am gasit saitu pe care l am cautat de mult.Am vrut sa intreb la firma care ridica gunoiu de la bloc , cit ne costa in plus sa vina sa ridice gunoiu de trei ori pe saptamina , insa am aflet cu stupoare ca blocu are o datorie de 61.370 ron si nu sa platit gunoiu din august 2011.Din cite stiu administratoru zicea prin octombrie 2012 ca nu mai plateste gunoiu si baga banii la RADET sa dea drumu la caldura ca au datorii.Maine ce i de la gunoi trimit somatie de plata.E normal ce a facut administratoru ? Unde sint atitea bani ? Ce ma oftic e ca eu am centrala . Pe cine iau de git ? Mai stau si la 10 m de ghena.Seara buna.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:42, 13 Mai 2013
Asociatia mai are si un presedinte si niste membrii. Acestia pot cere intrunirea adunarii locatarilor, ordinare sau extraordinare in functie de situatie. Acest lucru il puteti face in scris si dvoastra. Apoi in cadrul adunarii, puneti pe ordinea de zi ... explicatii cu privire la datoria catre gunoi. In mod normal ar trebui sa existe un fond de rulment cu care sa acopere situatii de acest gen. De multe ori locatarii refuza sa plateasca fondul de rulment ...situatie in care incepe sa puta (miroasa).
De preferat sa nu luati pe nimeni "de gat". E caz penal si nu cred ca se justifica.
Administratorul de imobil este [EDIT = nu e simplu, e unul chiar foarte complicat] angajat al asociatiei,si teoretic nu are autoritatea si competenta sa dispuna directionarea preferentiala a sumelor acumulate din perceperea cotelor lunare individuale de intretinere
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 la cerere,aveti acces la orice document al asociatiei
Solicitati presedintelui de asociatie sa clarifice situatia
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
elga50, moderator
da multumesc
Daca faceti parte dintr-o asociatie mai mare formata din mai multe blocuri si scari, incercati sa va separati interesele prin constituirea unei asociatii de exemplu numai pe scara dvs., care este afectata de mirosul gunoiului. Puteti hotara apoi sa se stinga conflictul si poate ca vor infiinta alt loc de depozitare a gunoiului pentru ceilalti prin insistente la primarie. Zic si eu o varianta [EDIT]
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
elga50, moderator
Da, bun sfat! Adica sa-si miroase numai gunoiul propriu!:hammer:

Alte discuții în legătură

Platforma de gunoi janinasalvastru janinasalvastru sunt administrator la o asociatie de proprietari de o luna de zile si ma confrunt cu urmatoarea problema: platforma de gunoi este comuna cu o alta asociatie de ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu de administratie distrugere proprietate vivi23ro vivi23ro buna ziua as dori sa stiu daca hotarirea luata in o sedinta a locatarilor de a amplasa de ex pubele de gunoi intr un loc considerat spatiu comun dar care a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)