sunt administrator la o asociatie de proprietari de o luna de zile si ma confrunt cu urmatoarea problema: platforma de gunoi este comuna cu o alta asociatie de proprietari, iar administratorul asociatiei respective a facut o sedinta si a stabilit cu toti proprietarii scarilor arondate care duceau gunoiul pe platforma respectiva sa isi faca copii dupa chei si au pus lacat la acea platforma.m-am adresat directorului de la salubritate de acest fapt iar el spune ca nu e treaba lui si ca trebuie sa ne intelegem noi ca si asociatii.astazi m-am intalnit cu administratorul respectiv si a zis ca e mai bine asa ca lucrurile amestecate nu sunt bune si ca proprietarii mei( la mine duceau 2 scari gunoiul, iar el are 5 scari) se pot duce si pe o alta platforma decat pe aia.i-am zis ca accept ca sa nu mai fie discutii ca platforma existenta sa fie impartita proportional pa numarul de proprietari dar el nu accepta asa ceva, spune el ca nici el si nici proprietarii din asociatia lui nu ar accepta asa ceva.am fost si la viceprimar si mi-a zis ca ce problema am eu este joaca de copii in comparatie cu ce probleme sunt in primarie. nu stiu ce sa fac deoarece am probleme si la incasarea intretinerii pentru ca refuza sa mai plateasca pana nu se rezolva problema. ce ma sfatuiti sa fac?cum sa rezolv aceasta problema?multumesc anticipat
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia ,care detine autoritatea si competenta sa dispuna decizii/masuri in interesul general al proprietarilor
Aceasta problema trebuie sa fie solutionata amiabil de presedintii celor 2 asociatii de proprietari
Deoarece platforma nu constituie proprietatea administratorului care a restrictionat accesul celorlalti proprietari,se impune ca cei 2 presedinti de asociatie sa ajunga la un consens privitor la modul de utilizare platforma situata pe domeniul public
Probabil ca este vorba de o platforma mai modernizata, asa am mai aparut si pe la noi prin oras. Si toate aceste cheltuieli sunt facute pentru a preinampina rascolirea gunoilui de tot felul de persoane... Problema trebuie rezolvata amiabil intre cele doua asociatii, sub obladuirea conducerii celor de la salubritate. In fond aceasta platforma este pe domeniul public si nu face ficare ce vrea... Adica daca eu vreau sa inchid un parc de pe domeniul public, pot sa o fac?
Coducerea salubritatii trebuie sa i-a masurile necesare - ori va faceti si dvs. chei, ori dispar toate cheile, pentru ca nu ma poti obliga pe mine proprietar sa merg sa duc gunoiul la o alta platforma, la 300-400m distanta, cand platforma la care sunt ”arondat” este la 25-50m... Cred ca vecinii dvs. chiar lasa gunoilu pe langa platforma...
dar conducerea salubritatii zice ca nu e pb loc ca ei vin decat si ridica gunoiul de pe platforma cine duce gunoiul pe platforma trebuie noi sa ne gospodarim si sa ne intelegem intre asociatii. ideea e ca administratoru celeilalte asociatii este sotie de politist si ce face crede ca este legal.il pot ameninta pe directorul salubritatii ca voi face si o adresa catre dsp poate asa se sperie. nu stiu ce sa mai fac..
Contactati totusi presedintele asociatiei de proprietari. Mergeti impreuna cu presedintele la presedintele celeilalte asociatii si discutati. Mergeti cu presedintele la serviciul ce se ocupa de asociatii de proprieatri din primarie si la serviciul de salubritate.
Poate primaria si acest serviciu de salubritate vor gasi solutia, vor amenaja alt spatiu ...
Cel mai bine este sa va amenajati alt spatiu de depozitare a gunoiului.In mod civilizat ar trebui desfiintate platformele de depozitare unde arunca gunoiul toata lumea, inclusiv cei de la casele particulare din vecinatate sau privatizati care arunca ambalaje, pungi cu chistoace de tigari de pe mesele localurilor, etc. .
Civilizat ar fi ca fiecare bloc sau scara sa amenajeze un loc inchis, unde sa se depoziteze gunoiul in pubele inchise, sa se renunte la containerele mari.
Tobogan gunoi
PetruD
Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului.
De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)