avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura organizare flagrant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura organizare flagrant

Buna. Intrebarea mea ar fi, in cazul unui santaj , daca persoana santajata,anunta politia, se recurge la efectuarea unui flagrant,se aplica pe bancnotele oferite,solutia speciala si se scriu seriile de pe bancnote. Persoana santajata se intalneste cu persoana care o ameninta, iar acesta din urma ii cere la momentul in care vede banii oferiti,sa schimbe acea suma de bani, in alte bancnote. si apoi sa-i ofere suma necesara. Ce se poate intampla din punct de vedere a raspunderii penale?Persoana care ameninta cu santajarea, nu arata prin convorbiri telefonice,mesaje,etc, faptul ca ar ameninta in vreun fel, el se foloseste de cuvantul datorie,. Mi-ar placea sa dezbatem un astfel de subiect. Sa vad care ar fi rezolvarea acestei probleme. Sper sa nu va deranjeze astfel de intrebari,dar doresc sa profesez in meseria de avocat si e pentru cultura mea generala. ,Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:20, 12 Mai 2013
Politia nu organizeaza un flagrant daca nu exista indicii ca este vorba de o infractiune.
Si la o plangere la politie a persoanei santajate? eu stiu intr-un caz real,a fost facuta o plangere la politie,iar acestia au organizat un flagrant. Stiau ca persoana acuzata este din lumea interlopa, iar cred ca ei au dedus ca ar fi un santaj,fara prea multe probe. Acuma si probele ar fi.......niste mesaje de amenintare ori onvorbiri,dar acestea coroboreaza cu plangerea facuta de partea vatamata? Avand aceste elemente,poltia ar putea organiza flagrantul?
Este posibil sa fi existe foarte multe plangeri penale dovedite deja dar nu suficient pentru a fi arestat preventiv si sa existe o situatie identica sau foarte asemanatoare cu descrierile din declaratiile partilor vatatamate din dosar.
Spre exemplu, la telefon ii spune de datorie, dar toate partile vatamate au fost agresate de interlop si exista anumite probe.
Adica exista o anumita identitate de situatie de fapt prin raportare la un profil infractional.
Pentru a fi arestat interlopul se impune un flagrant si de aceea se va face.
Acesta este un caz posibil in care sa se faca flagrantul.
Acest caz are la baza anumite probe existente la dosarul penal.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bun. Si la primirea banilor acesta cere ca suma de bani sa fie schimbata in alte bancnote si apoi le primeste? Politia ce va face? ca santajistul nu primeste acele bancnote inscrise cu solutie speciala si nici nu au seriile bancnotelor.
in primul rand cei de la judiciar cand organizeaza flagrant tin cont si de aceste aspecte pentru ca fiti sigur ca s-au intalnit si cu acest gen de cazuri.locul intalnirii si momentul schimbarii banilor va fi foarte bine ales astfel incat sa nu apara problemele mentionate de dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? - santaj cu o filmare Anon4 Anon4 Am un prieten care a recunosc pe o filmare ca pot sa fac rost de haș sau de marijuana, am fost \"amenințat\" ca dacă nu dau niște bani o sa meargă cu ea ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor urgent!!! u_c u_c am o problema pentru care am nevoie de niste sfaturi juridice pentru ma depaseste.anul acesta in vara am lucrat undeva fara carte de munca ulterior am plecat ... (vezi toată discuția)
Amenintari santaj urgent Danmarius2204 Danmarius2204 Buna, am o problema grava. De cateva zile sunt amenintat ca daca nu ofer o suma de bani o sa fiu batut,nu voi iesi din casa,etc. Nu am nici o datorie, nimic. ... (vezi toată discuția)