Buna. Intrebarea mea ar fi, in cazul unui santaj , daca persoana santajata,anunta politia, se recurge la efectuarea unui flagrant,se aplica pe bancnotele oferite,solutia speciala si se scriu seriile de pe bancnote. Persoana santajata se intalneste cu persoana care o ameninta, iar acesta din urma ii cere la momentul in care vede banii oferiti,sa schimbe acea suma de bani, in alte bancnote. si apoi sa-i ofere suma necesara. Ce se poate intampla din punct de vedere a raspunderii penale?Persoana care ameninta cu santajarea, nu arata prin convorbiri telefonice,mesaje,etc, faptul ca ar ameninta in vreun fel, el se foloseste de cuvantul datorie,. Mi-ar placea sa dezbatem un astfel de subiect. Sa vad care ar fi rezolvarea acestei probleme. Sper sa nu va deranjeze astfel de intrebari,dar doresc sa profesez in meseria de avocat si e pentru cultura mea generala. ,Multumesc.
Presupunand ca locul ar fi ales de infractor si nu de denuntator se poate ca, banii schimbati in bancnote mai mici sa se ia de acolo ulterior si tot sa se dovedeasca.
Adica banii marcati raman la magazin si primeste alti bani.
Vanzatorul va fi martor.
Daca exista inregistrari video in magazin se vor folosi.
Se vor folosi si inregistrarile ambientale.
Avocatii mai apara cateodata si persoanele santajate si pot avea rol activ in combaterea criminalitatii dand si idei la organul de urmarire penala atunci cand ei se tem ca este prea versat infractorul.Ma refer la situatia in care avocatul apara denuntatorul si organul de politie nu prea vrea sa faca flagrantul.
Insa, problema in cazul dvs. este aceea ca daca nu dovediti ca este santaj si rezulta ca este o datorie nu se va organiza flagrantul.
Trebuie sa si ameninte denuntatorul.
Daca se dovedeste amenintarea apar alte discutii si se poate realiza flagrantul.
Va multumesc pentru raspuns. Deja am o idee conturata. Ce bine este sa discuti cu avocati experimentati. E pacat ca tinerii studenti nu pot fi ajutati sa invete lucruri importante din procedura. Multumesc
tinerii studenti nu prea au cunostintele necesare pentru a putea intelege aspecte ce tin de practica.profesorul te poate invata teorie si sa iesi de pe bancile facultatii cu toata teoria in cap.iti garantez ca in momentul in care mergi la arhiva sa studiezi un dosar si vezi pentru prima oara un rechizitoriu habar nu ai unde sa te uiti si ce sa faci:) toti avocatii trec prin asta.experienta nu ti-o poate da nimeni.doar timpul
Important este sa intelega 90% din ceea ce vede si sa intrebe de cel mult 10%.
Daca nu intelege 90% din prima va dura multi ani ca sa inteleaga...
Daca va intelege 99% si intreaba pentru 1% atunci inseamna ca a inteles mai mult decat ar fi inteles altii aflati in situatia lui si va avea mereu un avantaj in a intelege...fata de cei care au inteles mai putin...