Buna seara. Am primit zilele acestea o citatie de la Politie, pentru a ma prezenta la ei cu privire la pensia alimentara si angajarea mea. Detaliile problemei sunt urmatoarele: am sub 22 de ani, urmez o facultate si primesc pensia alimentara de la un parinte. Problema este ca m-am angajat de ceva timp pentru a-mi acoperi cheltuielile lunare. Vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa imi pastrez pensia alimentara. In cazul in care nu se poate, ce imi recomandati sa declar la politie si ce decizie sa poate lua in cazul in care sunt gasit vinovat. Orice alta intrebare sau sfat, va rog sa il scrieti in raspuns. Va multumesc.
Si ce treaba are Politia cu pensia dvs. alimentara?
Acesta poate fi cel mult un litigiu pur civil (de micsorare/sistare a pensiei) in care politia n-are ce sa caute.
Parintele debitor e prieten cu vreun tovaras militian pe care vrea sa-l folosesca pe post de bau-bau?
I-ati facut vreodata parintelui vreo plangere pentru neplata pensiei?
Daca nu, eu cred ca v-ar sta bine cu un avocat dupa dvs. ca sa faca un picut de balci pe-acolo. (am mai vazut situatii in care politistul cu o foaie A4 in mana pe post de "dosar" se amesteca in litigii de munca...pentru cei slabi de inger).
Curios caz....poate este vorba despre o citatie de la instanta de judecata. cred ca un avocat v-a deslusi aceste "incurcate cai"...
Urmati sfatul doamnei Romascanu....uneori , politisti, din exces de zel isi cam depasesc atributiunile....
si daca este asa , poate nu ar strica si o plangere pentru abuz in serviciu...
Deci ... am primit foaia care scrie: Ministerul administratiei si internelor, inspectoratul de politie al judetului ... CITATIE.
Numele .... prenumele ... adresa ... legitimat cu ... eliberat de ... ( + alte spatii de completat care nu sunt importante ) ... in cauza privind ANGAJARE. In caz de neprezentare se vor aplica sanctiuni prevazute de art 198C. pr. pen. Si se semneaza ORGAN DE CERCETARE PENALA.
O nelamurirea de a mea este daca in aceasta citatie trebuie specificat cel ce m-a citat, pentru ca nici un astfel de detaliu nu este trecut.
Plangere penala
mirka
buna ziua,
-fostul sot imi tot face plangere penala pt ca nu ii trimit pensia alimentara pt copil
care i-a fost incredintat lui este a 3-a plangere in 4 ... (vezi toată discuția)
Frauda caz penal
mioara24
buna ziua .am o problema mare din punctul meu de vedere si as vrea sa imi spuneti ce trebui sa fac .de dimineata m-am trezit cu politia la usa eu care nu am ... (vezi toată discuția)