avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate - taxa timbru , timbru judiciar , alte taxe
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate - taxa timbru , timbru judiciar , alte taxe

BUNA SEARA ,

doresc sa cunosc , daca se poate , cat costa cele 2 taxe , si daca mai sunt si alte taxe , pentru introducerea unei actiuni de tagada a paternitatii , in Bucuresti , exclusiv onorariul avocatului .

Cu multumiri , Alesia30
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:59, 3 Martie 2009
Se plateste o singura taxa de timbru de 6 lei si ulterior taxele pentru expertiza de specialitate .
taxa de timbru este de 6 lei si timbru judiciar de 0,30 bani. Onorariul il negociati cu avocatul pe care il angajati
ce inseamna expertiza de specialitate? in ce consta?
Probe de sange sau ADN.
Daca ajungeti la ADN suma : cca 2800 lei.
Onorariul avocatului va costa diferit.La unul o suma, la altul alta suma.Depinde.
Se poate intampla sa aveti noroc si sa scapati de expertiza ADN.Depinde.

avocat Claudiu Lascoschi
Rostul acţiunii în tăgada paternităţii nu este doar acela de a înlătura o filiaţie prezumată ce nu corespunde adevărului, ci şi acela de a deschide copilului posibilitatea stabilirii paternităţii sale reale, obiectiv cu neputinţă de realizat câtă vreme el, copilul, este beneficiarul unei prezumţii de paternitate. Fiindcă, dacă soţul mamei nu-şi exercita dreptul la acţiune din neglijenţă ori se afla în imposibilitatea de a-l exercita sau, uzând de monopolul dreptului la acţiune, refuza să-şi valorifice acest drept – pentru că aşa înţelegea dreptul la protecţia vieţii de familie, ori pentru a nu expune căsnicia riscului destrămării sau, de ce nu, refuzul său venea din resentiment faţă de soţia adulterină – adevăratul tată era împiedicat să-şi recunoască paternitatea, după cum nici copilul nu se putea prevala de dreptul la acţiune în stabilirea filiaţiei din afara căsătoriei.
Spre deosebire de toate celelalte mijloace de proba,care nu pot decat sa dovedeasca, cu o valoare relativa, legaturile intime dintre mama copilului si reclamant, expertizele medico-legale ale filiatiei sunt in masura sa stabileasca paternitatea sau nepaternitatea sotului mamei. Cu ocazia judecarii actiunii in tagada paternitatii pot fi incuviintate si administrate urmatoarele expertize medico-legale: expertiza perioadei probabile de conceptie; expertiza capacitatii de procreare a reclamantului ; expertiza serologica; expertiza dermatografica ; expertiza antropologica; expertiza ADN-ului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii ca urmare a executarii silite intrucit sotii sunt divortati VASILE125 VASILE125 va rog foarte mult ,daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda la intrebarea aceasta :ce proceduri trebuie sa urmeze tatal pentru stabilirea paternitatii? (vezi toată discuția)
Paternitate Giorgian23 Giorgian23 Bună ziua Dacă am recunoscut un copil ca fiindu-i tata biologic deși știam ca nu sunt, acum când soția s-a hotărât sa divorteze de mine mai pot cere ... (vezi toată discuția)
Tata biologic. Juve1312 Juve1312 Vreau sa recunosc un copil care s-a nascut inafara casatoriei nostre. Precizez ca atat mama copilului este casatorita cu altcineva(copilul ii poarta numele ... (vezi toată discuția)