avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-D infiintat in 2012
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-D infiintat in 2012

Buna ziua!Am un SRL-D infiintat in aprilie 2012 si as dori sa stiu daca beneficiez de scutirile de darile la stat pt salariile a 4 angajati cum este acum in 2013.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ovydik , utilizator 18:59, 10 Mai 2013
nu prea imi dau seama de pe acel site si nu stiu unde sa caut direct ce ma intereseaza,imi puteti da un raspuns mai la obiect?

Stima!
OUG nr.5/2011
Art. 5 Microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant beneficiază de următoarele facilităţi:
......
c)scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Aceasta perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează câştigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plăteşte contribuţia individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
.....

Art. 6
(1)Calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii:
a)la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării;

b)la data la care oricare dintre autorităţile competente constată că societatea nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1);

c)la data la care activitatea microîntreprinderii aparţinând întreprinzătorului debutant a încetat voluntar sau când a fost declanşată procedura de insolvenţă;

d)la împlinirea a 45 de zile lucrătoare de la data scadenţei unei obligaţii fiscale neîndeplinite;

e)la data depunerii situaţiei financiare semestriale sau anuale, dacă cifra de afaceri pe anul în curs a atins echivalentul în lei al sumei de 500.000 euro. La atingerea acestui prag, microîntreprinderea are obligaţia de a notifica în scris, cel mai târziu până la sfârşitul lunii următoare, oficiul registrului comerţului în a cărui rază teritorială se află sediul său social.

(2)În termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, societatea comercială respectivă are obligaţia să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Asadar, scutirea ar fi pana la 31 decembrie 2015.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de cas angajator pt srl-d roxete roxete Buna ziua! Am un SRL-d infiintat in iunie 2012; pot beneficia de scutirea de CAS angajator pana in iunie 2015 cand se implinesc exact 3 ani de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Scutire cas srl-d elenailie elenailie Buna ziua, as vrea sa stiu cat timp este o SRL-D infiintata in mai 2013 scutita de plata CAS ? Multumesc , o zi buna! (vezi toată discuția)
Srl-d cordis claudia cordis claudia Va rog sa-mi spuneti care sunt contributiile pe care le plateste un angajator srl-d pentru un angajat cu salariul minim pe economie si comparativ un srl normal (vezi toată discuția)