avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutirea de CAS angajator pt SRL-d
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutirea de CAS angajator pt SRL-d

Buna ziua!

Am un SRL-d infiintat in iunie 2012; pot beneficia de scutirea de CAS angajator pana in iunie 2015 cand se implinesc exact 3 ani de la infiintare sau pana la 31 dec 2015 ? Cei 3 ani de scutire se aplica de la momentul infiintarii ori de la momentul primirii fondurilor nerambursabile( cei 10 mii euro i-am obtinut abia un an mai tarziu).

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 19:14, 28 Martie 2015
Potrivit art 5 lit c) din OUG 6/2011, microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant beneficiaza de scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;

In acest context, avand in vedere ca scutirea prevazutala art. 5 lit. c) din OUG 6/2011 nu se refera la contributiile sociale, ci la contributiile de asigurari sociale si tinand seama si de precizarile suplimentare din continutul acestei litere privind stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precizam ca microintreprinderile infiintate de catre intreprinzatorii tineri nu beneficiaza de scutire la plata tuturor contributiilor sociale datorate de angajator, ci numai de scutirea la plata contributiei de asigurari sociale
Art. 6(1) Calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se pierde, prin efectul legii:
a) la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la data inregistrarii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d infiintat in 2012 ovydik ovydik Buna ziua!Am un SRL-D infiintat in aprilie 2012 si as dori sa stiu daca beneficiez de scutirile de darile la stat pt salariile a 4 angajati cum este acum in ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale la un srl-d gabihob gabihob In cazul unei firme nou infiintate se aplica scutiri de la plata contributiilor sociale pentru salariati daca firma este o SRL-D? Daca da, despre ce ... (vezi toată discuția)
Srl-d anairam_unid anairam_unid Buna ziua Stie cineva pentru un srl-d care sunt contributiile care nu se platesc? (vezi toată discuția)