avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati !

Buna ziua,
am "vazut" pe acest forum ca foarte multa lume are diferite probleme la care primesc cate un mic ajutor din partea dumneavoastra. De aceea m-am gandit sa va cer si eu un sfat. Iata pe scurt "povestea" mea:
De 7 ani am o relatie cu actualul meu sot ( de 3 ani si jumatate suntem casatoriti), dar din pacate de mai bine de un an, iubitul meu sot are o amanta ( bineinteles el neaga tot timpul, dar toata lumea stie). Am incercat in nenumarate randuri sa "salvam" de comun acord aceasta casnicie... dar se pare ca doar eu mi-am dorit acest lucru. Acum m-am cam saturat de minciunile si jignirile lui aproape zilnice si as dori sa introduc actiunea de divort.
Dar, exista o MARE problema: inainte cu cateva luni de a ne casatori, am cumparat un apartament, in care locuim impreuna. Pe contractul de cumparare al apartamentului este trecut doar el ! Pe atunci, nu ma gandeam ca vom ajunge aici iar acuma ma ameninta ca daca nu vrea el nu-mi da nimic. Este posibil asa ceva , sa stau la mila lui stiind ca banii pentru cumpararea apartamentului ne-au fost dati de parintii mei ?
Va doresc o primavara senina !
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:26, 3 Martie 2009
"Prin casatorie, bunurile detinute de fiecare dintre soti anterior ei nu-si pierd caracterul de bunuri proprii. Aceasta situatie se refera si la cazul in care dreptul de proprietate s-a dobandit anterior casatoriei .
Sotul neproprietar care a contribuit la plata bunului va putea cere o cota mai mare de contributie la achizitionarea masei comunitatii. Niciodata, intr-o astfel de situatie, nu se naste un drept de creanta.
Potrivit practicii judiciare, nu este exclus ca pe fundalul vointei comune, precum si a contributiei comune, un bun propriu dobandit anterior casatoriei sa se transforme in unul comun devalmas.
Cand transformarea are loc in timpul casatoriei, bunul propriu al unuia dintre soti sufera transformari radicale prin contributia comuna a celor doi soti. In astfel de situatii instantele sunt indemnate sa verifice, daca fata de natura si amploarea modificarilor aduse imobilului nu ne aflam cumva in prezenta unui bun cu totul nou, care poate fi considerat ca fiind dobandit, in intregul sau, in timpul casatoriei."

angelred a scris:

Buna ziua,
am "vazut" pe acest forum ca foarte multa lume are diferite probleme la care primesc cate un mic ajutor din partea dumneavoastra. De aceea m-am gandit sa va cer si eu un sfat. Iata pe scurt "povestea" mea:
De 7 ani am o relatie cu actualul meu sot ( de 3 ani si jumatate suntem casatoriti), dar din pacate de mai bine de un an, iubitul meu sot are o amanta ( bineinteles el neaga tot timpul, dar toata lumea stie). Am incercat in nenumarate randuri sa "salvam" de comun acord aceasta casnicie... dar se pare ca doar eu mi-am dorit acest lucru. Acum m-am cam saturat de minciunile si jignirile lui aproape zilnice si as dori sa introduc actiunea de divort.
Dar, exista o MARE problema: inainte cu cateva luni de a ne casatori, am cumparat un apartament, in care locuim impreuna. Pe contractul de cumparare al apartamentului este trecut doar el ! Pe atunci, nu ma gandeam ca vom ajunge aici iar acuma ma ameninta ca daca nu vrea el nu-mi da nimic. Este posibil asa ceva , sa stau la mila lui stiind ca banii pentru cumpararea apartamentului ne-au fost dati de parintii mei ?
Va doresc o primavara senina !

sarut mana,
este o problema delicata. Acel apartament este acum bun propriu al sotului dumneavoastra, fiind cumparat de el inaintea casatoriei. Puteti dovedi cu ca i-ati dat acei bani? Pe langa parintii dumneavoastra, aveti ceva un transfer bancar, o chitanta de mana, orice care sa dovedeasca transferul banilor catre sot?
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
ContSters42249, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile promte .... nu ma asteptam sa-mi raspunda cineva atat de repede !
Din pacate, in afara parintilor mei, nu mai am nimic care sa dovedeasca faptul ca noi am primit banii de la ei. Nu a fost o suma mare, dar a fost exact suma cu care s-a cumparat apartamentul. Sotul meu chiar inainte de a ne cunoaste, a primit acesta locuinta sociala de la primarie, pentru care platea chiria lunara, dar nu a locuit in el, deoarece era un dezastru ( nimic in afara de pereti ). De amenajat, l-am amenajat impreuna, chiar am apucat sa locuim cateva luni in el inainte de cumpararea lui. De casatorit, ne-am casatorit dupa un an si jumatate de la achizitionarea apartamentului. Cum as putea, sau ce ar trebui sa fac sa nu depind de el si de ceea ce "vrea", daca vrea, sa-mi dea la partaj.
O zi placuta va doresc tuturor !
Angajati un avocat cu experienta in astfel de cazuri, pentru ca daca puteti dovedi ca bunul a fost achizitionat anterior incheierii casatoriei pe numele sotului dv. insa cu banii parintilor dv., aceasta prezumtie poate fi rasturnata.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort elap211977 elap211977 Sunt casatorita de 3 ani si am un copil de 1 an si 7 luni.Inainte de casatorie sotul meu a cumparat un apartament in care locuim si pentru care platim si acum ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ianniglx ianniglx buna ziua as avea si eu 2 intrebari: inainte de casatorie am achizitionat un apartament platit pe loc cu banii mei . in actele de la notariat am specificat ca ... (vezi toată discuția)