avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA 10/2001- INTRODUCEREA IMOBILULUI IN DOMENIUL ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA 10/2001- INTRODUCEREA IMOBILULUI IN DOMENIUL PUBLIC

Care este calea de atac atunci cand petentul a solicitat un imobil in anul 2002 in baza Legii 10/2001, iar Primaria pentru a nu-l retroceda in natura il introduce in domeniul public printr-o Hotarare de Guvern. Documentatia inaintata contine insa numeroase lacune.
Pe fond petenta castiga imobilul dar in apel Primaria sustine ca nu poate retroceda imobilul intrucat acesta face parte din domeniul public !!
Cel mai recent răspuns: fgs , utilizator 10:28, 3 Martie 2009
pai din momentul notificarii nu mai avea voie sa faca nimic cu el, ca asa scrie la lege. deci hg-ul este ilegal si ar trebui atacat in instanta. daca mai constatati si nulitatea titlului statului, cu atat mai bine. singura chestiune care poate fi ridicata este utilitatea publica, care insa va fi destul de greu de probat.
bukinst a scris:

Care este calea de atac atunci cand petentul a solicitat un imobil in anul 2002 in baza Legii 10/2001, iar Primaria pentru a nu-l retroceda in natura il introduce in domeniul public printr-o Hotarare de Guvern. Documentatia inaintata contine insa numeroase lacune.
Pe fond petenta castiga imobilul dar in apel Primaria sustine ca nu poate retroceda imobilul intrucat acesta face parte din domeniul public !!

Puteti indica articolul din Legea 10/2001 ?
art.21 alin 5: Sub sancţiunea nulităţii absolute, până la soluţionarea procedurilor administrative şi, după caz, judiciare, generate de prezenta lege, este interzisă înstrăinarea, concesionarea, locaţia de gestiune, asocierea în participaţiune, ipotecarea, locaţiunea, precum şi orice închiriere sau subînchiriere în beneficiul unui nou chiriaş, schimbarea destinaţiei, grevarea sub orice formă a bunurilor imobile - terenuri şi/sau construcţii notificate potrivit prevederilor prezentei legi.
coroborat cu art.9 care certifica data notificarii!
as spune eu.
dar trebuie vazuta prevederea hg-ului de declarare a utilitatii publice, ca poate chiar e utilitate publica. dar daca era scoala, dispensar sau altele, nu poate fi utilitate publica caci iarasi legea 10 prevede clar modul de procedura in aceste cazuri si obligatia proprietarului da a pastra afectatiunea pentru o perioada de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport evaluare teren! nixon19 nixon19 Buna ziua, Se primeste o cerere de cumparare a unei suprafete de teren la primarie.Se intocmeste un raport de evaluare a terenului de catre un evaluator ... (vezi toată discuția)
Teren dat in proprietate chear daca a fost revendicat? grst grst Mi-a fost instrainat un teren pe care la ora actuala se afla un strand.in 1997 am depus cerere de retrocedare dar primaria ne-a tot amanat si cerut tot fel de ... (vezi toată discuția)
Mi se poate cere chirie (legea 247/2005)? Leri Leri Sunt coproprietara in indiviziune a unui ap care a fost initial dobandit in baza legii 112/1995. Momentan stau doar eu in ap, nu si celalalt coproprietar. ... (vezi toată discuția)