avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren dat in proprietate chear daca a fost revendicat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren dat in proprietate chear daca a fost revendicat?

Mi-a fost instrainat un teren pe care la ora actuala se afla un strand.in 1997 am depus cerere de retrocedare dar primaria ne-a tot amanat si cerut tot fel de acte si expertize.In aceasta situatie sintem 5 familii, vecini pe aceeasi strada,o familie a dat in judecata primaria si a castigat procesul la Inalta Curte de Justitie si Casatie Bucuresti in ian 2009.Celelalte familii am actionat in judecata primaria la judecatoria locala.Ieri a venit un expert din partea judecatoriei sa faca masuratori in zona si nu i sa permis accesul.Intr-un tarziu a venit directoarea sucietatii care foloseste terenul si a prezentat un extras CF in care sociatate este proprietara asupra terenului.......Cum este posibil sa fie cineva inproprietarit cu un teren care este revendicat ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:00, 23 Septembrie 2009
Nu este posibil, deci actul de instrainare reprezinta incalcarea legii:
Legea 10/2001Art. 21 din lege:
(5) Sub sanctiunea nulitatii absolute, pana la solutionarea procedurilor
administrative si, dupa caz, judiciare, generate de prezenta lege, este
interzisa instrainarea, concesionarea, locatia de gestiune, asocierea in
participatiune, ipotecarea, locatiunea, precum si orice inchiriere sau
subinchiriere in beneficiul unui nou chirias, schimbarea destinatiei, grevarea
sub orice forma a bunurilor imobile - terenuri si/sau constructii notificate
potrivit prevederilor prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport evaluare teren! nixon19 nixon19 Buna ziua, Se primeste o cerere de cumparare a unei suprafete de teren la primarie.Se intocmeste un raport de evaluare a terenului de catre un evaluator ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001- introducerea imobilului in domeniul public bukinst bukinst Care este calea de atac atunci cand petentul a solicitat un imobil in anul 2002 in baza Legii 10/2001, iar Primaria pentru a nu-l retroceda in natura il ... (vezi toată discuția)
Mi se poate cere chirie (legea 247/2005)? Leri Leri Sunt coproprietara in indiviziune a unui ap care a fost initial dobandit in baza legii 112/1995. Momentan stau doar eu in ap, nu si celalalt coproprietar. ... (vezi toată discuția)