avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instabilitate legislativa de aproape 23 ani, ce putem ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instabilitate legislativa de aproape 23 ani, ce putem intelege din legi?

daca s-a lucrat in minorat intre 16 - 18 ani , lucrat zilnic pentru perioada respectiva, cate 8 ore efectiv pe zi, nu se considera + 2 ore pe zi pentru stagiu??--- la aceea vreme era prevederile cu 6 ore pe zi fiind considerate 8 ? unde anume? in ce legi?? Cum se facea, te ponta 6 ore si te platea norma intreaga 8 ore?? Dar daca chiar lucrai 8 ore/zi, nu se stiu 2 ore in plus?? pt stagiu cotizare
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
ghita2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 14 Mai 2013
Despre ce perioada este vorba?
multumesc,, freelis" ca mi-ati acordat atentie, este vb. despre perioade din 1981 - 1982, minor fiind lucram la cfr nu aveam carte de munca dar au gasit in arhive ca am lucrat si ca am si cotizat 2%...Multumesc
ghita2013, utilizator
Perioada aceea se va lua in calcul la pensie, daca aceasta ar fi problema dvs...
d-le. freeelis sincer va admir si apreciez, sunteti chiar foarte promt, mai rar, va multumesc!
ar mai fi o chestie, am frecventat Liceu Agroindustrial 12 clase, la finalul clasei 11 am primit carnet de ,,tractorist" in clasa 12 practica de toamna am fost trimisi in practica la AGROMEC uri, eu avand profil ,,mecanic motoare", sa reparam motoare la utilaje etc. Aia ca sa nu ardem gazul degeaba combinele recoltau porumb fiind toamna, ne-au pus cu acordul nostru eram totusi minori pe tractoarele care stateau degeaba apartinatorii recoltau. Am lucrat cateva luni pt. ca s-a cerut prelungirea practicii fiindu-le utili, la araturi de toamna, discuit aratura etc si ne-au platit pe stat de plata ca si pe toti tractoristii. Aceea perioada exista evidentiata, se ia in considerare la pensie? Multumesc ,,dar chiar sincer va apreciez sunteti OK. Mai rar!
ghita2013, utilizator
Este evidentiata sub ce forma ? ..... ca practica sau munca salariala ?

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa stim? dorela05 dorela05 Legea 263/2010 ART. 17 (1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie? 2_nel 2_nel Buna ziua. Sunt nascut in data de 08.04.1956. 1. M-am angajat in data de 02.07.1974. 2. In perioada 06.07.1984-01.03.1985 am lucrat ca sudor in cond. ... (vezi toată discuția)
Indeplinire conditii de pensionare gelax2005 gelax2005 Buna ziua, Sunt nascut 19.11.1956 sex M. Am lucrat in grupa I 16 ani si 2 luni si in grupa II 8 ani 9 luni 16 zile, apoi in conditii deosebite 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)