ar mai fi o problema, si-mi permit sa va deranjez cu ea, nefiind in clar eu am gr. speciala unde lucrez
- perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfasurata in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite sau conditii speciale de munca sunt luate in considerare ca stagiul minim / complet de cotizare numai la militari? asa am inteles eu din lege
Multumesc o dupa amiaza placuta!
Buna dimineata, d-le. FREEELIS!
Citele sunt extrase din lege si hotarare
Legea 263/2010
ART. 17
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).
HG 257/2011
Art. 37
(1) STAGIU (minim ) / COMPLET DE COTIZARE, prevazut la art. 54 alin. (3) din lege cuprinde si:
.......d) perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfasurata in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii de munca.
Legea 263/2010 - ART 54
(3) In cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c), stagiul complet de cotizare este de 30 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului complet de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 6.
Pai din lege si hotarare rezulta ca militarii sunt avantajati la STAGIU COMPLET DE COTIZARE, care se adauga, se completeaza cu suplimentul din gr. speciala, pt. ei scrie clar in lege si hotarare. Si eu am gr. speciala, la cfr, dar asta e.
Multumesc, sa aveti o zi si o saptamana placuta!
Daca va considerati nemultumit de prevederile unei legi , aveti posibilitatea sa invocati intr-un litigiu exceptia de nelegalitae sau de neconstitutionalitate ...
Nu sunt obligat sa raspund la toate intrebarile expuse pe acest Forum ... ramane la latitudinea mea sa dau sau nu un raspuns si nu este o obligativitate.
Toate problemele au gradul lor de complexitate ... faptul ca dvs considerati ca o categorie este avantajata sau nu printr-un act nornmativ nu vad cum vi se poate da un raspuns concludent la problema dvs.