avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instabilitate legislativa de aproape 23 ani, ce putem ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instabilitate legislativa de aproape 23 ani, ce putem intelege din legi?

daca s-a lucrat in minorat intre 16 - 18 ani , lucrat zilnic pentru perioada respectiva, cate 8 ore efectiv pe zi, nu se considera + 2 ore pe zi pentru stagiu??--- la aceea vreme era prevederile cu 6 ore pe zi fiind considerate 8 ? unde anume? in ce legi?? Cum se facea, te ponta 6 ore si te platea norma intreaga 8 ore?? Dar daca chiar lucrai 8 ore/zi, nu se stiu 2 ore in plus?? pt stagiu cotizare
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
ghita2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 14 Mai 2013
Puteti posta oricand si orice problema cu care va confruntati pe acest Forum ... :)
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
ar mai fi o problema, si-mi permit sa va deranjez cu ea, nefiind in clar eu am gr. speciala unde lucrez

- perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfasurata in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite sau conditii speciale de munca sunt luate in considerare ca stagiul minim / complet de cotizare numai la militari? asa am inteles eu din lege

Multumesc o dupa amiaza placuta!

Din care lege ati citat?
Buna dimineata, d-le. FREEELIS!
Citele sunt extrase din lege si hotarare

Legea 263/2010
ART. 17
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).

HG 257/2011
Art. 37
(1) STAGIU (minim ) / COMPLET DE COTIZARE, prevazut la art. 54 alin. (3) din lege cuprinde si:
.......d) perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfasurata in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii de munca.

Legea 263/2010 - ART 54
(3) In cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c), stagiul complet de cotizare este de 30 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului complet de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 6.

Pai din lege si hotarare rezulta ca militarii sunt avantajati la STAGIU COMPLET DE COTIZARE, care se adauga, se completeaza cu suplimentul din gr. speciala, pt. ei scrie clar in lege si hotarare. Si eu am gr. speciala, la cfr, dar asta e.

Multumesc, sa aveti o zi si o saptamana placuta!

Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
ghita2013, utilizator
Daca va considerati nemultumit de prevederile unei legi , aveti posibilitatea sa invocati intr-un litigiu exceptia de nelegalitae sau de neconstitutionalitate ...

Nu sunt obligat sa raspund la toate intrebarile expuse pe acest Forum ... ramane la latitudinea mea sa dau sau nu un raspuns si nu este o obligativitate.
Toate problemele au gradul lor de complexitate ... faptul ca dvs considerati ca o categorie este avantajata sau nu printr-un act nornmativ nu vad cum vi se poate da un raspuns concludent la problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa stim? dorela05 dorela05 Legea 263/2010 ART. 17 (1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie? 2_nel 2_nel Buna ziua. Sunt nascut in data de 08.04.1956. 1. M-am angajat in data de 02.07.1974. 2. In perioada 06.07.1984-01.03.1985 am lucrat ca sudor in cond. ... (vezi toată discuția)
Indeplinire conditii de pensionare gelax2005 gelax2005 Buna ziua, Sunt nascut 19.11.1956 sex M. Am lucrat in grupa I 16 ani si 2 luni si in grupa II 8 ani 9 luni 16 zile, apoi in conditii deosebite 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)