pt. d-l. FREEELIS cu multumire ,,inca nu stiu exact trebuie sa caut in arhive, dar daca am fost retribuit pentru munca prestata pe stat de plata si din cat imi amintesc pt. aceea vreme platit destul de bine comparativ cu alte domenii, iar din cate notiuni am eu in acele vremuri nu mergea cu fentatul la negru, banii erau ai statului, nu am fost la CAP in cooperativa, se retineau tot ce trebuia contributie, mai are importanta ca era in termenul cat faceam practica daca s-a contribuit legal la ce era de contribuit, 2% pensie etc?Multumire, noapte buna la ora la care scriu!
Daca ati fost platit pentru munca prestata , inseamna ca se poate sa fi avut raport de munca in acea perioada .. incercati sa obtineti o adeverinta care sa ateste asa ceva pentru acea perioada ...
buna ziua,, freeelis",scuze de interpelare, daca nu e mare deranjul cand se poate, va rog, am niste neclaritati,,,
-in legislatia anterioara anilor 1989 prevedea ca norma intreaga munca la minor intre 16 - 18 ani de 6 ore/zi ?
-daca din actul administrativ emis va rezulta -nr. total ore lucrate si tarif orar de retribuire, acestea vor fi transformate in zile lucratoare calculat cu 6 ore/zi, fiind minor in aceea perioada?
-as putea sa aflu incadrarea juridica din aceea perioada?
Duminica placuta!
Potrivit art. 162 din Legea nr.10/1972 - Codul Muncii , durata timpului de lucru al tinerilor intre 14 si 16 ani se stabileste la 6 ore pe zi, fara ca prin aceasta sa se aduca o scadere a remunerarii.
In mod normal, aceasta este durata normala a timpului de munca in acea perioada pentru tinerii cu varsta intre 14 si 16 ani ceea ce este echivalentul duratei normale de 8 ore/zi pentru celelalte persoane.
Va multumesc pentru ajutor, sunteti profi., sa aveti o duminica placuta!
cu permisiunea D-voastra pot sa va tin la curent cu realizarile in urma sprijinului juridic acordat, inca o data multumesc.....