avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instabilitate legislativa de aproape 23 ani, ce putem ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instabilitate legislativa de aproape 23 ani, ce putem intelege din legi?

daca s-a lucrat in minorat intre 16 - 18 ani , lucrat zilnic pentru perioada respectiva, cate 8 ore efectiv pe zi, nu se considera + 2 ore pe zi pentru stagiu??--- la aceea vreme era prevederile cu 6 ore pe zi fiind considerate 8 ? unde anume? in ce legi?? Cum se facea, te ponta 6 ore si te platea norma intreaga 8 ore?? Dar daca chiar lucrai 8 ore/zi, nu se stiu 2 ore in plus?? pt stagiu cotizare
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
ghita2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 14 Mai 2013
pt. d-l. FREEELIS cu multumire ,,inca nu stiu exact trebuie sa caut in arhive, dar daca am fost retribuit pentru munca prestata pe stat de plata si din cat imi amintesc pt. aceea vreme platit destul de bine comparativ cu alte domenii, iar din cate notiuni am eu in acele vremuri nu mergea cu fentatul la negru, banii erau ai statului, nu am fost la CAP in cooperativa, se retineau tot ce trebuia contributie, mai are importanta ca era in termenul cat faceam practica daca s-a contribuit legal la ce era de contribuit, 2% pensie etc?Multumire, noapte buna la ora la care scriu!
Daca ati fost platit pentru munca prestata , inseamna ca se poate sa fi avut raport de munca in acea perioada .. incercati sa obtineti o adeverinta care sa ateste asa ceva pentru acea perioada ...
buna ziua,, freeelis",scuze de interpelare, daca nu e mare deranjul cand se poate, va rog, am niste neclaritati,,,
-in legislatia anterioara anilor 1989 prevedea ca norma intreaga munca la minor intre 16 - 18 ani de 6 ore/zi ?
-daca din actul administrativ emis va rezulta -nr. total ore lucrate si tarif orar de retribuire, acestea vor fi transformate in zile lucratoare calculat cu 6 ore/zi, fiind minor in aceea perioada?
-as putea sa aflu incadrarea juridica din aceea perioada?

Duminica placuta!
Potrivit art. 162 din Legea nr.10/1972 - Codul Muncii , durata timpului de lucru al tinerilor intre 14 si 16 ani se stabileste la 6 ore pe zi, fara ca prin aceasta sa se aduca o scadere a remunerarii.

In mod normal, aceasta este durata normala a timpului de munca in acea perioada pentru tinerii cu varsta intre 14 si 16 ani ceea ce este echivalentul duratei normale de 8 ore/zi pentru celelalte persoane.

Va multumesc pentru ajutor, sunteti profi., sa aveti o duminica placuta!
cu permisiunea D-voastra pot sa va tin la curent cu realizarile in urma sprijinului juridic acordat, inca o data multumesc.....
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
ghita2013, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa stim? dorela05 dorela05 Legea 263/2010 ART. 17 (1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie? 2_nel 2_nel Buna ziua. Sunt nascut in data de 08.04.1956. 1. M-am angajat in data de 02.07.1974. 2. In perioada 06.07.1984-01.03.1985 am lucrat ca sudor in cond. ... (vezi toată discuția)
Indeplinire conditii de pensionare gelax2005 gelax2005 Buna ziua, Sunt nascut 19.11.1956 sex M. Am lucrat in grupa I 16 ani si 2 luni si in grupa II 8 ani 9 luni 16 zile, apoi in conditii deosebite 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)