avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce cota din mostenire are copilul din bunurile unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce cota din mostenire are copilul din bunurile unui parinte inainte de casatoria sa?

Tata a cumparat un apartament inainte de casatorie (conteaza anul?). Se naste un copil.
Dupa casatorie a decedat.
Cat mosteneste copilul?
Se schimba procentul daca mama e vitrega sau naturala?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:10, 12 Mai 2013
Copilul 3/4 iar Sotia 1/4. Daca bunul este propriu al tatalui, nu conteaza cum e mama copilului naturala sau nu....
Aici este vorba de natura bunului, numai daca bunul era comun se impartea altfel adica in masa succesorala daca era bun comun intra doar 1/2, fiind bun propriu al tatalui intra intreg.
Joha a scris:

Copilul 3/4 iar Sotia 1/4. Daca bunul este propriu al tatalui, nu conteaza cum e mama copilului naturala sau nu....
Aici este vorba de natura bunului, numai daca bunul era comun se impartea altfel adica in masa succesorala daca era bun comun intra doar 1/2, fiind bun propriu al tatalui intra intreg.

Multumesc pentru raspuns

Conteaza daca bunul propriu (a avut teren, casa) a fost inainte de casatorie in 1950 sau 1970? S-a schimbat legea daca e vorba de un an sau celalalt? De ce acte am nevoie sa arat ca acel pamant (1950) era numai al tatalui? CF nu exista, poate rol fiscal sau ce nume au acele acte?
Daca bunul era propriu al dansului nu conteaza...tot asa se imparte. Incercati un istoric de rol fiscal , cum a achizitionat tatal dvs terenul?! Mergeti la Arhivele nationale poate gasiti acolo actul incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal recasatorit si decedat, succesiune complicata, 3 notari mi-au dat 3 raspunsuri diferite stefan_cso stefan_cso Mama mosteneste in 1950 de la parintii ei o casa si gradina. (exista 2-3 martori, nu am inca acte). Parintii se casatoresc si rezulta 2 copii (eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)