avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune creanta / compensare intre rezidenti si ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune creanta / compensare intre rezidenti si nerezidenti

Buna ziua!

Societatea X, persoana juridica romana, are de incasat contravaloarea unor marfuri vandute catre societatea Y, o persoana juridica nerezidenta. Y are de incasat sume din operatiuni comerciale de la societatea Z, persoana juridica romana. Se doreste simplificarea fluxul monetar astfel incat in loc sa se achite o suma de bani de societatea Z care sa achite la Y, Y sa achite la X, transferul sa se realizeze direct de la Z la X.
Aceasta operatiune cred ca se incadreaza undeva la compensare sau la cesiune de creante la valoar nominala.
Din cate am vazut, regulamentul 31/2011 al BNR nu trateaza astfel de operatiuni, de aceea m-ar ajuta sa stiu ce raportari trebuie facute si ce restrictii ar fi. Ce as vrea eu sa mentionez este faptul ca daca legislatia, si in mod deosebit normele BNR, nu trateaza astfel de situatii, nu cred ca e cazul sa spunem ca ele nu sunt permise.

Alte discuții în legătură

Plata in trei bogdan22003 bogdan22003 Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de parti sociale mariaioana mariaioana iata ce problema grava am X si Y au cumparat de la Z(persoana fizica) o societate comerciala;au mers la notiariat si au achitat o suma de 10000USD pentru ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social Paraschiv Liviu Paraschiv Liviu X a cumparat de la y in urma cu ceva timp partile sociale ale unei societati, 20 la numar cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, pe suma de 50.000 lei. (s-a ... (vezi toată discuția)