avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzarea actiunilor intr-o firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzarea actiunilor intr-o firma

buna ziua! am si eu o problema mai delicata si nu stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a o rezolva si anume: intr-o societate srl suntem 3 actionari , unul detine 50%, al doilea 45% si al treilea 5%. bun acum cel cu 50 % s-a inteles cu actionarul cu 45% sa le i le vanda. problema e ca cel de-al treilea actionar nu poate fi de fata in momentul vanzarii deoarece a decedat si nu mai stim nimic de mostenitori sau daca sunt. acum in cazul asta as vrea sa stiu si eu ce e de facut sa pot termina tranzactia legal ?
Cel mai recent răspuns: leoso , utilizator 10:46, 20 Iunie 2013
Intre actionari vanzarea partilor sociale (S.R.L.)nu este conditionata de acordul actionarilor. Exceptand cazul in care prin actul constitutiv nu s-a prevazut altfel. Aveti insa obligatia de a notifica societatii cesiunea respectiv obligatiile de inscriere a transmiterii partilor sociale in registrul asociatilor si registrul comertului . (A se vedea: art. 202 si 203 Legea 31/1990 si verificati actul constitutiv)
si in cazul in care este prevazut in actul constitutiv?
Atunci,cesiunea se va aproba prin hotarare a adunarii asociatilor reprezentand cel putin trei patrimi din capitalul social.
Inca o cerinta daca ma mai puteti ajuta un model de proces verbal al AGA, pentru o astfel de vanzare de parti sociale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de parti sociale elylaryssa elylaryssa As vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care unul dintre actionari nu semneaza cesiunea? Actionarul care nu vrea sa semneze detine 5% din actiuni. (vezi toată discuția)
Succesiune srl asociat unic ariadna28 ariadna28 Buna ziua, As avea nevoie de lamuriri in privinta formalitatilor ce trebuie indeplinite la Registrul Comertului Bucuresti pentru a inregistra un s.r.l. pe ... (vezi toată discuția)
Cesiune la parti sociale - temeiul in lege si restrictii? Ligr Ligr Salut, am cautat si am rascolit, dar totusi nu am gasit raspunsul, asa ca incep o tema noua: Intrebarea: care e temeiul legislativ pentru o cesiune la ... (vezi toată discuția)