avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal suspendare permis

Buna ziua
am fost prins cu 103 km/h in localitate si vreau sa contest procesul verbal sa imi recuperez temporar permisul.
Cum se procedeaza acum pe noul cod ca nu se mai da termen imediat.
Cum se da certificatul de grefa sa il duc la politie sa suspend masura si sa imi iau permisul.
Pot cere sa mi se reduca la 30 zile?
Mentionez ca am cetatenie straina. Daca pierd, pot la politie sa dau o declaratie ca nu voi circula in Romania ca sa am permisul in tara mea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sandman , utilizator 17:11, 16 Martie 2017
cand depuneti plangerea impotriva procesului verbal de contraventie ( actiunea in sine) cereti certificat de grefa. Chiar daca nu se da termenul pe loc, certificatul de grefa se emite. Cu acest certificat va ridicati permisul !
depinde de perioada in care mai stati in RO. puteti solicita restituirea permisului cu o zi inaintea parasirii tarii.

Art. 212. – (1) Permisul de conducere eliberat de o autoritate straina, retinut ca urmare a încalcarii, de catre titular, a unei norme rutiere pentru care legea prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce si pentru care s-a eliberat dovada înlocuitoare cu drept de circulatie, împreuna cu o copie a procesului-verbal de constatare a contraventiei, se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, în termen de 15 zile de la aplicarea sanctiunii contraventionale complementare.
(2) Când dovada înlocuitoare este eliberata fara drept de circulatie, permisul de conducere si copia procesului-verbal de constatare a contraventiei se trimit unitatii de politie prevazuta la alin.(1) în cel mult o zi lucratoare de la data constatarii faptei.
(3) Pâna la împlinirea termenului prevazut la alin.(1) titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, poate solicita ca, pâna la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, documentul sa fie pastrat la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savârsita fapta pentru a-i fi restituit. Despre aceasta posibilitate titularul permisului de conducere va fi informat odata cu comunicarea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce.

Art. 220. – (1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, împotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta, restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare înainte de data parasirii teritoriului României.
(2) În situatia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
cyan, moderator
Buna , va imvidiez sincer,sunteti un major si important exemplu,pur si simplu prin pen-ultimele doua cuvinte citez :: (Mentionez ca am cetatenie straina. Daca pierd, pot la politie sa dau o declaratie ca nu voi circula in Romania ca sa am permisul in tara mea?
Multumesc )
Asta ar trebui sa facem cu totii, o noua tara si sa lasam aici doar pe cei "drepti" !!! Sa ma opreasca pe mine ,dupa 20 de ani de condus zilnic si sa ma minta politistul in fata spunandumi ca "nu m-am incadrat corespunzator benzii de mers la semaforul care l-am tranzitionat aproape zilnic pret de minim 10 ani !!!!!!
A doua, sa mi-se respinga cererea de anulare a procesului verbal in tribunal,unde eu am prezentat probe concludente ca sunt acuzat pe nedrept ca as fi calcat subliniez :calcat: pe o linie continua inexistenta si mi sa suspendat permisul de conducere pentru asta !!!
3) Sa se pronunte o instanta impotriva ta,cetatean European si sa nu te instiinteze nimeni , in conditia in care E-mailul (de exemplu) este gratuit !! Sa te alegi tu cu un dosar penal pentu incalcarea unei linie continue,in concluzie !!! In clipa asta sut nevoit sa te imvidiez domnule !! sper sa-ti luam exemplul altfel nu ne ramane nimic de facut !!!
eu.ro.lex a scris:

cand depuneti plangerea impotriva procesului verbal de contraventie ( actiunea in sine) cereti certificat de grefa. Chiar daca nu se da termenul pe loc, certificatul de grefa se emite. Cu acest certificat va ridicati permisul !

De unde se ridica permisul in Bucuresti, de la sectia care l-a retinut sau de la sediul din Logofat Udriste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere Dumytra Dumytra mi sa suspendat permisul de conducere obtinut in Italia pe teritoriul Romaniei ptr o stergere practic intr o manevra de mers inapoi iesind dintr o parcare ce ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez? calin112 calin112 Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera un permis auto eliberat de o tara ue si retinut in romania pentru viteza dany_el dany_el cum pot sa recuperez permisul auto retinut in romania pentru depasirea limitei de viteze.Mentionez ca limita era de 60km/h iar viteza cu care m-a luat radarul ... (vezi toată discuția)