avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Contraventie L12/1990
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Contraventie L12/1990

Buna ziua,
Am fost sanctionat contraventional pentru savarsia cont prev la art 1 lit a l12/1990.
Conf art 4 alin 1 l12/1990 a fost dispusa confiscarea doar a unei anumite parti din intreaga cant de marfa pe care o transportam.

Cum ma pot folosii de acest aspect, dat fiind ca respectam aceleasi conditii pentru toate produsele ? Fie am gresit si trebuiau confiscate toate produsele, fie nu am gresit si trebuiau lasate spre folosinta.
Mentionez ca am mai avut o speta de acelasi fel si instanta a admis cerere formulta tocmai pentru acest motiv ... DUBIUL PROFITA CONTRAVENIENTULUI . (mi-au fost lasate produse... inseamna ca nu am savarsit contraventia...in mare asta a fost motivarea din prima speta ).
O exista vre-o decizie a ICCJ in sensul interpretarii acestui art 4 L12/1990?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Latura obiectiva contraventie elecomgrandefarm elecomgrandefarm Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie, si anume unde (in ce lege sau ... )se face referire la elementele constitutive ale contraventiei.Ma ... (vezi toată discuția)
Am fost amendata contraventional iar marfa a fost confiscata, ce sanse am sa o recuperez? niconica niconica Daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire; am participat la o expozitie cu marfa lucrata de catre mine, am fost prinsa ca am vandut un produs si mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme cu factura oprea_rodica68 oprea_rodica68 am achizitionat marfa ptr un depozit en-gros de la penny market iar pe factura mi-au pus stampila \"nu se recomercializeaza\",pot avea probleme cu garda sau cu ... (vezi toată discuția)