Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie, si anume unde (in ce lege sau ... )se face referire la elementele constitutive ale contraventiei.Ma intereseaza in mod special latura obiectiva.
Am gasit pe internet (google) diferite comentarii inclusiv teze, pareri ale unor comisari, etc despre acest subiect dar niciunde ceva OFICIAL, alt termen nu mi-a venit in minte.
Multumesc.
Ma intereseaza acest aspect pt ca am urmatoarea speta :
am fost sanctionat de un Agent de pol in bara l12/1990 art 1 lit a pt ca :
"a efectuat acte de comert neautorizat in sensul ca a chizitionat cafea X buc, Ciocolata y buc pe care le transporta cu auto nr XX XX XXX spre locul de domiciliu unde urma sa le comercializeze mefiind autorizat in acest sens "
Mentionez ca veneam din germania, aveam in porbagaj diferite produse cioclata cafea...., m-a oprit un echipaj de pol rutiera care a dispus confiscare si amendarea pt ca...am spus mai sus ce si cum.
Consider ca Pv e netemeinic pt ca faptul ca am cumparat marfa si o transportam spre casa cu loganul meu nu e contraventie prev la art 1 lit a L12/1990, ci doar daca o ofeream spre vanzare.....
aveti toate sansele de reusita, singura intrebare ar fi variabilele x si y numeric cam ce reprezinta? daca numarul pachetelor de ciocolata/cafea fost peste limita de bun simt a ceea ce inseamna consum propriu pe o perioada determinata, respectiv inauntrul termenului de expirare, atunci sansele se diminueaza semnificativ, in ceea ce priveste contraventia are aceeasi reglementare juridica/definitie cu infractiunea, diferenta o reprezinta pericolul social mult mai redus al contraventiei.