avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Agresat sau nu de politisti?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Agresat sau nu de politisti?!

Buna ziua,

Acum cateva zile am oprit masina in fata magazinului meu. Pe acea strada , pe ambele parti este oprirea interzisa insa acolo se parcheaza mereu , inclusiv eu fac acest lucru. Politia nu ii sanctioneaza pe ceilalti decat pe mine, defapt este un anume agent care are pica pe mine si ori de cate ori ma prinde , ma amendeaza. Doar ca de data asta s-a intamplat altfel.

Prima data a venit la mine unul dintre agenti si m-a rugat sa imi mut masina pe partea cealalta , lucru pe care l-am si facut. Imediat ce am mutat-o pe partea cealalta , la scurt timp, a venit alt agent care a vrut sa imi dea amenda.

Acesta , avand ciuda pe mine, mi-a adresat urmatoarele cuvinte : "Iarasi te ard, moldovene!" . Va dati seama ca atunci cand am auzit aceste cuvinte am refuzat sa mai prezint actele si in acel moment agentul a inceput sa traga de mine, sa ma bage cu forta in masina de politie si am fost dus la sectie.

Este normal sa se intample asa ceva? Au voie sa ma ia cu forta?

Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 15:40, 13 Mai 2013
Daca nu va legitimati poate sa va duca la sectie pt. legitimare. Problema o puteti rezolva in felul urmator: In statutul politistului (il gasiti probabil pe net, nu stiu acum ce act de reglementare este) scrie ca politistul trebuie sa aplice legea in mod nediscriminatoriu. Cand vrea sa va mai dea amenda certi-i sa aplice legea pentru toate masinile parcate neregulamentar. In caz contrar puteti face plangere impotriva lui pt. incalcarea statutului. Faptul ca aplica legea discriminatoriu il puteti trece si pe procesul verbal de constatare la rubrica mentiuni. Eu am un dosarel cu legi in masina si de obicei il scot si-i citesc domului politist din el, in timpul acesta sotia filmeaza din masina pentru ca mai mereu domnii respectivi se enerveaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege incalca politia, care nu amenda masina care parcheaza ... laura654 laura654 Ce lege incalca politia, care nu amenda masina care parcheaza neregulamentar ca masina apartine unui politist? Ce sanctiune il asteapta? multumesc (vezi toată discuția)
Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic pentru că nu am prezentat actele mașinii și nu m-am legitimat. ce pot face? vă rog să mă îndrumați ppdari ppdari Aseara circulam cu masina si am trecut pe langa politie. Am parcat peste 50 de metri unde aveam treaba si au venit la mine sa imi ceara actele masinii si sa ma ... (vezi toată discuția)
Unde contest un p-v de contraventie cu o amenda de 4.000 lei? Traian ionescu Traian ionescu Daca seful s-a erijat in agent constatator si mi-a aplicat o snctiune prin proces-verbal de contraventie de 5.000 lei unde si in ce termen o pot contesta?Am ... (vezi toată discuția)