avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Teren nedeclarat, impozite neplatite de mult timp - ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Teren nedeclarat, impozite neplatite de mult timp - consecinte

buna ziua ,
am cumparat o suprafata de teren acum 8 ani , avem actele de vanzare cumparare facute , totul este ok , dar a trebuit sa plecam din tara si nu l-am mai declarat . Stiu ca avem impozite de platit la el , asta nu ar fi o problema , o sa le platim cand ne intoarcem acasa . Noi suntem foarte departe de casa ( Australia ) . Am auzit ca se poate confisca daca nu esti cu impozitele la zi . va rugam frumos sa ne spuneti daca este data vreo lege in acest sens si ce ar trebui facut ca sa nu il pierdem ? Noi nu putem sa venim acasa decat dupa vreo 2 ani . Cat costa 1 ha de teren extravilan si ce taxe se mai percep in afara de asta ? Daca este asa cine ar trebui sa il confiste si de ce ?
multumim , asteptam raspuns
Dvs aveati obligatia declararii terenului in termen de 30 de zile de la data dobandirii conform Codului fiscal, art 259, alin (6).
[ link extern ]
Declararea peste acest termen sau nedeclararea constituie contraventie si se sancioneaza cu amenda cuprinsa intre 60-240 lei respectiv 240-600 lei coform art 294, alin 3
[ link extern ]
Autoritatea fiscala (compartimentul de impozite si taxe din cadrul primariei) nu poate sa va execute silit pentru ca terenul nu este impus nefiind declarat decat daca ar fi inregistrat din oficiu impunerea terenului la dvs in baza actului de vazare-cumparare cand fostul proprietar a declarat vanzarea. Eu personal nu cred ca au facut aceasta impunere.

Oricum dvs trebuie sa-l declarati cat mai repede iar impunerea va fi facuta pe ultimii 5 ani pentru care veti datora si sume de plata accesorii(majorari de intarziere).
Nu pot sa va spun cam cat este impozitul datorat pe an, acesta depinde de rangul localitatii in care este amplasat, amplasarea lui in intravilanul sau extravilanul localitatii, categoria de folosinta a terenului. Nivelul impozitelor si taxelor locale se stabileste anual prin Hotarari de consiliu local in conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare pe rol garsoniera Agnes25 Agnes25 Buna ziua, Anul trecut in octombrie am cumparat o garsoniera si la doua zile dupa ce am semnat contractul am plecat din tara. Nu am apucat sa merg sa o ... (vezi toată discuția)
Teren agricol nedeclarat si impozit neachitat dorina49 dorina49 Buna ziua, sunt intr-o situatie in care nu stiu cam sa procedez.nu am declarat la primarie la taxe si impozite,terenul agricol .L-am declarat la registrul ... (vezi toată discuția)
Stabilire impozite si taxe locale ContSters278216 ContSters278216 lucrez la o rimarie de comuna.Prin fisa postului,pentru stabilirea impozitului pe cladiri si teren persoane fizice tebuie sa preiau anual datele de la ... (vezi toată discuția)