Buna ziua,
sunt intr-o situatie in care nu stiu cam sa procedez.nu am declarat la primarie la taxe si impozite,terenul agricol .L-am declarat la registrul agricol si am crezut ca cei de la taxe iau evidenta de acolo.Acum vad ca nu este asa.Com trebuie sa procedez?:frantic:
Potrivit art.259 alin.(6) din Codul fiscal,aveati obligatia de a depune o declaratie privind achizitia terenului la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale in termen de 30 de zile,inclusiv,care urmeaza dupa data achizitiei.
Multumesc d-le Trutanmarian,asta stiu si eu acum.Intrebarea mea este cum sa ies cat mai simplu din aceasta situatie si care ar fi urmarile ei,costurile ?
Pentru nedepunerea declaratiei de impunere a terenului riscati o amenda intre 240 si 600 lei conform art.294 din Codul fiscal. Daca se incheie proces-verbal de contraventie si achitati suma de amenda in cel mult 48 de ore,amenda se reduce la jumatate. Grabiti-va si depuneti declaratia,inainte de a vi se intocmi proces-verbal si puteti fi sanctionata doar cu amenda de la 60 la 240 lei.