avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Teren agricol nedeclarat si impozit neachitat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Teren agricol nedeclarat si impozit neachitat

Buna ziua,
sunt intr-o situatie in care nu stiu cam sa procedez.nu am declarat la primarie la taxe si impozite,terenul agricol .L-am declarat la registrul agricol si am crezut ca cei de la taxe iau evidenta de acolo.Acum vad ca nu este asa.Com trebuie sa procedez?:frantic:
Cel mai recent răspuns: dorina49 , utilizator 07:46, 11 Decembrie 2013
Potrivit art.259 alin.(6) din Codul fiscal,aveati obligatia de a depune o declaratie privind achizitia terenului la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale in termen de 30 de zile,inclusiv,care urmeaza dupa data achizitiei.
Multumesc d-le Trutanmarian,asta stiu si eu acum.Intrebarea mea este cum sa ies cat mai simplu din aceasta situatie si care ar fi urmarile ei,costurile ?
Pentru nedepunerea declaratiei de impunere a terenului riscati o amenda intre 240 si 600 lei conform art.294 din Codul fiscal. Daca se incheie proces-verbal de contraventie si achitati suma de amenda in cel mult 48 de ore,amenda se reduce la jumatate. Grabiti-va si depuneti declaratia,inainte de a vi se intocmi proces-verbal si puteti fi sanctionata doar cu amenda de la 60 la 240 lei.
Multumesc pentru precizare,dar stiti cumva daca trebui sa platesc impozit retroactiv si pe cat timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren nedeclarat, impozite neplatite de mult timp - consecinte iubita_21 iubita_21 buna ziua , am cumparat o suprafata de teren acum 8 ani , avem actele de vanzare cumparare facute , totul este ok , dar a trebuit sa plecam din tara si nu ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea unui apartament Valibratu Valibratu Buna ziua Am un apartament achizitionat in 1990 pe care nu l-am declarant la fisc dar pt care am platit taxele la zi. Doresc sa stiu care este amenda si in ... (vezi toată discuția)
Amenda neinregistrare mostenire imobil ContSters292683 ContSters292683 Buna seara! Cat este amenda pentru neinregistrarea la ANAF a unei cote parti din imobil dobandit prin certificat de mostenitor? Odata aplicata amenda si ... (vezi toată discuția)