Buna ziua!as dori si eu sa stiu un lucru:daca tatal meu a decedat si apartamentul care a ramas in urma este deja impartit la 2 din cei 3 frati se mai poate face mostenire pe ceva gen masina sau bani ramasi in urma lui cu toate ca nu erau declarati legal pt k ii tinea in casa dar tot restul familiei poate confirma ca erau ai lui?si daca acesti bani sunt luati de o singura persoana adica de frate fara ca noi sa fim de acord se poate face ceva in privinta lui?
Puteti formula partaj succesoral asupra unei parti din masa de impartit (masina, bunuri mobile). Va trebui insa sa faceti dovezi clare in ce priveste suma de bani detinuta de defunct.
succes.
av.M.Hornea
Daca puteti fi mai explicita va rog frumos....in ce sens dovezi clare...in sensul daca intr.adevar au apartinut tatalui sau modul prin care i-a obtinut?pt ca daca trebuie dovedit ca erau ai lui am putea dovedi doar prin declaratia fiecarui membru al familiei inclusiv al mamei ca banii au fost gasiti in casa in momentul decesului si erau printre lucrurile sale.daca insa trebuie dovedit de unde ii avea nu stiu cum am putea face pt ca nu stim de cand ii avea stransi.iar daca nu e de ajuns sa declaram ca erau ai lui pt ai putea imparti egal e normal sa ramana totul la frate?si mai ales sa decida si sa faca cu ei ce vrea el fara sa poate fi tras la raspunere?multumesc de raspuns!
Inca ceva: daca am face partaj succesorial asupra unor parti din bunuri unde si in cat timp de la deces am putea sa il facem?
Despre partaj
sindilaru
Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Salva
Dupa moartea tatalui, eu si inca 6 frati am fost de acord sa ramana in casa fratele mai mic. Cu conditia ca in cazul vinzarii de bunuri immobile (60ari) de ... (vezi toată discuția)