avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rezolvare Contestatie impotriva deciziei de incadrare ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rezolvare Contestatie impotriva deciziei de incadrare in grad de handicap

Va rog sa ma indrumati cu privire la demersurile ce trebuiesc facute pentru obtinerea drepturilor acordate unei persoane cu handicap aflata in situatia urmatoare:
1. In octombrie 2012 Comisia Judeteana a emis un certificat prin care a pierdut dreptul de asistent personal.
2. A facut contestatie in termen de la primire. Primaria locala a inchis contractul de munca pentru asistentul personal.
3. A primit decizie de reincadrare grad handicap si repunere in drepturi de la Comisia Superioara iar aceasta decizie are valabilitatea PERMANENT de la termenul 17.10.2012, de cand s-au pierdut initial drepturile aferente incadrarii in grad de handicap. Aceasta Decizie a primit-o in luna aprilie 2013 si a mers la Primarie pentru a depune Dosarul cu toate piesele componente. In audienta a primit raspunsul ca in conformitate cu legile in vigoare i se acorda indemnizatia doar incepand cu luna urmatoare depunerii dosarului.
4. Primaria nu acorda indemnizatia solicitata si pentru perioada 17.10.2012 - 30.04.2013, desi s-a mentionat in cererea adresata primariei si acest lucru.

Eu nu cunosc legile si normele de punere in aplicare dar doresc sa sustin aceasta persoana si asistentul sau.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva pentru obtinerea drepturilor pentru acea perioada = 17.10.2012 - 30.04.2013

Alte discuții în legătură

Asistent personal - reangajare dupa contestarea deciziei de incadrare in grad de handicap s_mari s_mari In urma schimbarii incadrarii in gradul de handicap s-a concediat asistentul personal in baza art.65 Codul Muncii in data de 27.07.2011. Persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Asistentul persoanelor cu handicap augustinsavescu augustinsavescu tatal meu a fost incadrat la primaria de domiciliu ca asistent personal pt.fratele meu care are handicap grad 1 accentuat,dar fara prea multe justificari dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie asistent personal avramo avramo Am depus dosarul pentru incadrarea in grad de handicap. Comilia de Evaluare a Persoanelor adulte cu Handicap Judeteana m-a incadrat gresit. In urma ... (vezi toată discuția)