avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistentul persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistentul persoanelor cu handicap

tatal meu a fost incadrat la primaria de domiciliu ca asistent personal pt.fratele meu care are handicap grad 1 accentuat,dar fara prea multe justificari dupa o perioada a fost trecut ca insotitor personal fara sa i se ceara acordul pierzind astfel calitatea de angajat cu toate drepturile ce i se cuvin(asigurare pensie somaj).
S-a procedat corect tinind cont de faptul ca persoana cu handicap decide ce forma de protectie doreste.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:17, 20 Decembrie 2013
Persoana cu handicap nu decide, sau daca decide o poate face atunci cand i se da posibilitatea sa aleaga. De decis decide o comisie. Dar daca tatal a fost angajat initial cu cim ca asistent personal, atunci asa ar fi trebuit sa ramana pana la urmatoarea reevaluare de catre comisie. Aparent nu este normal ce s-a intamplat, dar in fapt doar dvs stiti care este situatia exact acolo. Care este handicapul, incadrarea, varsta celui cu handicap, si restul amanuntelor? Aveti posibilitatea sa contestati schimbarea incadrarii in munca a tatalui dvs. sau ce a determinat aceasta schimbare (de obicei in 30 de zile, dar nu stim exact care este situatia la dvs.).
Revin cu detalii concrete (scuzati perioada de timp in care nu v-am raspuns,am cautat toata documentatia pt ca sa va detaliez cu lux deamanunte situatia)
FRATELE ARE 35 ANI SI ARE CERTIFICAT MEDICAL DE INCADRARE IN GRADUL 1 DE HANDICAP GRAV CU ASISTENT PERSONAL NEREVIZUIBIL
La data de 18 11 2009 in urma referatului comisiei din cadrul Primariei s-a incheiat contractul de munca intre Primarie si tatal meu in functia de asistent social personal.La data de 01 10 2010 a fost chemat la Primarie(impreuna cu ceilalti asistenti ,19 la numar)unde li s-au adus la cunostinta urmatoarele:"avind in vedere lipsa fondurilor necesare platii indemnizatiilor asistentilor personali cu handicap di cadrul primariei cit si rectificarea negativa a bugetului local, se dispune incetarea contractului de munca conf.art.65.alin.1 din legea 53/2003.
In notificare se precizeaza ca"in situatia cind vor fi asigurate sumele necesare in bugetul local,ordonatorul de credite,va proceda la reincadrarea asistentilor sociali.Ca sa aiba acoperire legala au fost obligati sa semneze o hirtie prin care sunt de acord cu masurile luate de primarie specificinduse si aici ca atunci cind li se vor asigure fondurile necesare vor fi incadrati inapoi
Am facut o petitie la Consiliul judetean si in urma controlului efectuat mi sa trimis urmatorul raspuns:"in luna noiembrie 2012 au fost repartizate sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata pt finantarea cheltuielilordescentralizate referitoare la DREPTURILE ASISTENTILOR PERSONALI AI PERSOANELOR CU HANDICAP GRAV SAU INDEMNIZATIILOR LUNAREpt anul 2012.in acest sens va recomandam sa va adresati primariei pt incasarea sumelor restante si aveti posibilitatea sa solocitati reincadrarea dvs.pe postul de asistent personal
Cu aceasta hirtie m-am prezentat la primarie de nenumarate ori dar tot sunt aninat cu reincadrarea inapoi pe post
Va rog sa ma ajutati si care ar fi masurile pe care ar trebui sa le iau pt reangajarea tatalui meu
IN SPERANTA CA AM FOST DESTUL DE CONCIS IN CELE RELATATE VA MULTUMESC !

Nu aveti ce sa faceti in afara de a face o solicitare scrisa catre primar si de a merge in audienta la primar. Daca nu gasiti intelegere la primar, nu aveti alta solutie decat in instanta sa va cereti drepturile; strangeti toate hartiile, raspunsul de la Consiliul judetean, solicitarea in scris catre primarie, etc, aveti toate sansele sa va castigati drepturile pe care legea vi le rezerva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de incadrare in grad de handicap BG BG Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap a prelungit cu 12 luni Certificatul de incadrare in grad de handicap al doamnei X. Persoana se incadreaza in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie asistent personal avramo avramo Am depus dosarul pentru incadrarea in grad de handicap. Comilia de Evaluare a Persoanelor adulte cu Handicap Judeteana m-a incadrat gresit. In urma ... (vezi toată discuția)
Nedumerire grisa56 grisa56 Am certificat de incadrare in grad de handicap GRAV, DEFICIENTA FUNCTIONALA :GRAVA-CU ASISTENT PERSONAL ,valabilitate; permanent,nerevizuibil. Primaria m-a ... (vezi toată discuția)