Buna ziua,
Raspunsul l-ati dat dvs. si ati si argumentat cu articole din legi.
Codul fiscal nu va interzice sa aveti tranzactii comerciale cu hoteluri de 4 sau 5 stele acest lucru il stabileste administratorul societatii, in codul fiscal vi se spune in ce masura aveti voie sa va deduceti chletuielile efectuate sau cum sa tratati diferenta dintre un plafon stabilit prin lege si cheltuiala efectuata.In cazul dvs. avand factura de la 4 stele rezulta cheltuiala deductibila la nivelul de 3 stele iar diferenta este considerata avantaj de natura salariala prin urmare se va retine impozit si contributii.
Cazarea ar urma sa fie achzhitionata de SRLul meu, de la Hotel de 4stele, cu factura emisa pe numele SRLului si plata prin transfer bancar sau cu plata la receptie, de catre mine (in schimbul careia primesc factura si chitanta pe numele SRL, nu al meu) (asadar in mana mea, contul meu, venitul meu, nu intra niciun ban).
Srl-ul dvs achizitioneaza aceste servicii pentru cazarea dvs. altfel o factura de cazare neinsotita de un ordin de deplasare in care sa fie specificat obiectivulscopul delegatiei si care sa fie aprobata de conducatorul societatii nu are acoperire fiscala d.p.d.v. al calculului impozitului pe profit si nici al deducerii TVA-ului.