avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegatii / Deplasari salariati in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegatii / Deplasari salariati in strainatate

Daca o persoana delegata de un PFA sa-si desfasoare activitatea la un SRL este trimisa in alta delegatie (in strainatate) de catre SRL, cine acopera cheltuielile de transport/cazare in strainatate? SRL-ul sau PFA-ul? SRL-ul mai trimite si alti angajati de-ai sai in delegatie in strainatate pe langa persoana de la PFA, deci SRL-ul plateste pentru toti cazare/transport sau numai pentru salariatii sai? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ASL , utilizator 14:29, 16 Septembrie 2016
Delegarea/detasarea o poate dispune numai angajatorul cu care este incheiat c.i.m.

Intre PFA si SRL exista un contract incheiat ? Daca da, ce fel de contract si ce se prevede in acel act cu privire la astfel de situatii.

Da, intre SRL si PFA este incheiat un contract de prestari servicii unde este specificat ca serviciile vor putea fi prestate de catre persoana delegata atat in tara la sediul clientului (SRL fiind clientul) cat si in strainatate in functie de exigentele specifice serviciului.
In acest caz, PFA-ul va suporta cheltuielile de delegare/detasare.
mi se pare si mie logic... dar care e baza legala?
Codul Muncii
art.43
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.

art.44
...
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.


In speta, angajatorul este PFA-ul respectiv si nu SRL-ul.

Alte discuții în legătură

Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)
Diurna in cazul pfa coraliana coraliana Un PFA are contract cu un SRL din Romania, pe baza caruia , PFA lucreaza in strainatate. Cheltuiala cu diurna externa este deductibila pt PFA? (vezi toată discuția)
Diurna ludeea ludeea Buna ziua, Am nevoie de un sfat: in cazul in care o firma asigura angajatilor detasati in strainatate si masa (pe langa transport, cazare ) ce documente ... (vezi toată discuția)