avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegatii / Deplasari salariati in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegatii / Deplasari salariati in strainatate

Daca o persoana delegata de un PFA sa-si desfasoare activitatea la un SRL este trimisa in alta delegatie (in strainatate) de catre SRL, cine acopera cheltuielile de transport/cazare in strainatate? SRL-ul sau PFA-ul? SRL-ul mai trimite si alti angajati de-ai sai in delegatie in strainatate pe langa persoana de la PFA, deci SRL-ul plateste pentru toti cazare/transport sau numai pentru salariatii sai? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ASL , utilizator 14:29, 16 Septembrie 2016
Contractul reprezinta legea partilor. Daca PFA si SRL se inteleg in baza unui acord cine va suporta cheltuielile respective, atunci nu cred ca va exista vreun impediment in ceea ce priveste plata cheltuielilor de delegare.
ASL a scris:

Multumesc pentru interventie hrs61, cu diurna este clar, dar cu cheltuielile de transport/cazare din cate vad am avea doua variante: 1) lasam contractul asa cum e si de fiecare data salariatul PFA este trimis de catre SRL in exterior, se va face un act aditional la contractul de prestari servicii dintre PFA si SRL pentru cheltuieli suplimentare, sau, asa cu mentionase freeelis mai sus - 2) facem act aditional de modificare a clauzei din contract cu privire prestarea serviciilor in strainatate cu suportarea cheltuielilor de transport/cazare de catre SRL in cazul in care salariatul PFA e trimis de SRL in exterior. Dar aici nu se va incalca oare prevederile codului fiscal cu privire la veniturile dependente/independente? daca conform codului muncii numai angajatorul isi asuma cheltuielile de transport/cazare in cazul delegatiilor...
Va multumesc.


Solutia corecta ,avand in vedere ca ne aflam in fata unui contract comercial,este sa se renegocieze tariful prestarilor de servicii intre cele 2 parti (bineinteles ca se incheie un act aditional) in sensul majorarii acestuia avand drept temei sumele pe care angajatul le va cheltui pt transport/cazare fiind deplasat in exteriorul tarii
Majorarea tarifului va insemna ca PFA va putea sa acopere o crestere a drepturilor salariale a angajatului sau care sa acopere cheltuielile efectuate de catre acesta cu prilejul deplasarii.
Va multumesc mult! Apreciez implicarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)
Diurna in cazul pfa coraliana coraliana Un PFA are contract cu un SRL din Romania, pe baza caruia , PFA lucreaza in strainatate. Cheltuiala cu diurna externa este deductibila pt PFA? (vezi toată discuția)
Diurna ludeea ludeea Buna ziua, Am nevoie de un sfat: in cazul in care o firma asigura angajatilor detasati in strainatate si masa (pe langa transport, cazare ) ce documente ... (vezi toată discuția)