avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Diurna in cazul PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Diurna in cazul PFA

Un PFA are contract cu un SRL din Romania, pe baza caruia , PFA lucreaza in strainatate.
Cheltuiala cu diurna externa este deductibila pt PFA?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 22:39, 7 Iunie 2013
Diurna este un drept legal al unui salariat angajat în baza unui contract de muncă, așa cum prevede Codul Muncii prin articolul 44, aliniatul (2), conform căruia „salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport și cazare, precum și la o indemnizație de delegare, în condițiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil”
Deci, avand in vedere ca pe PFA nu te poti angaja , nu este deductibila. Eu asa vad...Dv?
Diurna nu poate fi dedusa la PFA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatii / deplasari salariati in strainatate ASL ASL Daca o persoana delegata de un PFA sa-si desfasoare activitatea la un SRL este trimisa in alta delegatie (in strainatate) de catre SRL, cine acopera ... (vezi toată discuția)
Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)
Delegare CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua Am citit articolul de astazi cu delegarea si detasarea, dar se refera numai la salariati. Eu am infintat un PFA, unde lucrez mult in teren, drept ... (vezi toată discuția)