avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PREVEDERI CONTRACTUALE CONTRACT INCHIRIERE SPATIU
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PREVEDERI CONTRACTUALE CONTRACT INCHIRIERE SPATIU

Am un contract initial de inchiriere a unui spatiu cu destinatia office care prevede posibilitatea rezilierii cu notificare prealabila de 30 zile.
Actul aditional semnat ulterior prevede reducerea spatiului inchriat si a chiriei lunare.
Actul aditional s-a incheiat pe o perioada de 1 an.El contine si urmatorul paragraf:
"in cazul in care oricare dintre parti decide sa revoce in mod unilateral contractul inainte de perioada contractuala asumata , partea afectata este indreptatita sa primeasca intreaga valoare aferenta a chiriei aferenta perioadei neconsumate "
Este legal acest lucru?
Mentionaez ca actul afost semnat de ambele parti.In acest caz se anuleaza paragraful de posibilitate a renuntarii la contract cu notificare de 30 zile?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:04, 14 Mai 2013
Nu incurcati penalitatea in caz de denuntare unilaterala a contractului cu perioada de notificare de 30 zile.
Prin actul aditional ati stabilit o penalitate in sarcina celui din vina caruia contractul inceteaza inainte de implinirea termenului.
In contractul de inchiriere in forma initiala ati prevazut ca incetarea contractului sa se produca oricand, cu o notificare prealabila de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional contract de inchiriere ContSters62729 ContSters62729 Am facut un contract de inchiriere al unui spatiu comercial pe o perioada de 3 ani. Acum chiriasul a dorit o chirie mai mica (criza),iar eu m-am folosit de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Nulitate act aditional danciualexandra danciualexandra In cadrul companiei unde lucrez s-a semnat un contract de furnizare energie electrica pe o perioada de un an de zile, adica de la 01.01.2012-31.12.2012. In ... (vezi toată discuția)