avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie anticipata

buna ziua
am 27 de ani vechime si as dori sa stiu cum se calculeaza pensia anticipata, in cazul in care doresc sa ma pensionez la cerere;
exista un alt calcul in cazul pensieie pe caz de boala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:01, 13 Mai 2013
Precizati:
-Sex(M)sau(F)
Daca este(F),luna si anul nasterii.
F/02/1968
Limita de varsta la 63 de ani.
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 58 de ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 de ani,fara stagiu asimilat.
Pensia de invaliditate se calculeaza ca si cea de limita de varsta.
In cazul pensiei de invaliditate se poate beneficia(sau,nu)de stagiu potential,ca si diferenta pana la indeplinirea conditiei de stagiu complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare FloreaSV FloreaSV Bună ziua.Lucrez din 1987 și am 14ani de grupa 2,sporuri de toxicitate,de munca grea, pe adeverința obținută de la fostul loc de muncă sunt mai a multe ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare! am 53 de ani si 35 de ani in campul muncii, fara grupe. ... Adriana68 Adriana68 Buna ziua. Am 53 de ani si 35 de ani in campul muncii, fara grupe. Conform noii legi a pensionarii care inteleg ca este valabila din septembrie 2021, cand ar ... (vezi toată discuția)
Pensie iuliana14 iuliana14 Buna ziua Am lucrat 20 ani in gr 2 ... (vezi toată discuția)