avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Punerea in miscare a actiunii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Punerea in miscare a actiunii penale

Buna ziua
La sfarsitul lunii aprilie am fost citat sa ma prezint la Politie in calitate de invinuit pt. insalaciune.Fiind plecat din tara ( muncind cu contract de munca) nu am reusit sa ma prezint.Am angajat un avocat caruia i s-a spus ca dosarul este la Parchet, definitivandu-se cercetarile, si ca s-a pus in miscare actiunea penala.
Va rog sa-mi spuneti in acest caz o sa mai fiu citat de Parchet pt. prezentarea materialului de urmarire penala si eventual sa dau declaratie, sau se inaiteaza dosarul in instanta in vederea judecarii in lipsa si ,eventual sa se ia masuri de arestare preventiva in lipsa?
Cel mai recent răspuns: catalin1980 , utilizator 10:41, 24 Mai 2013
O sa va citeze obligatoriu la prezentarea materialului de urmarire penala,dar lipsa d-voastra nu impiedica efectuarea actului.Daca asistenta juridica e obligatorie(in fct de speta d-voastra)prezentarea material de u.p se face cu asigurarea prezentei aparatorulu d-voastra sub sanct. nulitatii absolute,cu exceptia unor cazuri.Arestarea preventiva se poate da si in lipsa,dar asta inseamna ca in secunda 2 trebuie sa va prezentati si d-voastra cu gentuta la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre urmarirea penala gabitzu1ro gabitzu1ro Buna. Intrebarea este. O data ce sa facut prezentarea dosarului dupa cercetare a invinuitului (adica sa lecturat detaliat de catre invinuit dosarul) se mai ... (vezi toată discuția)
Nu am primit citatie la parchet nikolos nikolos 1] daca dosarul a ajuns dela politie la parchetsi nu am primit nici o citatie sau altc eva acasa avocatul poate sa instrumenteze dosarul ? 2] martorii sau ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva in lipsa in cursul urmarii penale ioan86 ioan86 Am primit o citatie prin care se mentioneaza ca sunt invinuit intr-o cauza de insalaciune. Citatia a primit-o parintii eu fiind plecat din tara, inainte de a ... (vezi toată discuția)