avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cotizatie pensie pentru perioada in care nu am lucrat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cotizatie pensie pentru perioada in care nu am lucrat

Buna ziua,
Din ianuarie 2013 sunt fara venit, (somajul s-a terminat la 1 ian 2013), si m-am angajat cu contract de 1 ora acum in mai, cum trebuie sa rezolv cu perioada ian-mai, in care eu nu am cotizat la casa de pensii, pentru a avea continuitate la cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:45, 14 Mai 2013
Cu toate ca este foarte greu de realizat sunt doua posibilitati :
- fie sa incheiati un c.i.m. retroactiv, sub rezerva unei eventuale sanctionari de catre ITM a angajatorului respectiv

- fie sa mergeti la Casa de Pensii si vedeti daca va pot ajuta sa incheiati retroactiv contract de asigurare ... cu toate ca, reiterez ideea , este putin posibil
Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere 3 zile ionep23 ionep23 Buna ziua, Un contract a fost incheiat cu data de 20.10 iar celalalt inceput cu data de 23.10.2014, cele 3 zile sunt considerate intrerupere, este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor pentru vechime pensie adrianapopa adrianapopa Buna ziua, in decembrie termin indemnizatia de crestere a copilului si am o problema. daca nu ma angajez dupa aceasta perioada pot sa imi platesc eu ... (vezi toată discuția)
Contributia la sistemul de pensii si la sistemul de sanatate Adriana68 Adriana68 Buna ziua, Am terminat perioada de somaj si as dori sa stiu care este valoarea minima a contributiei la pensie si daca CAS-ul este obligatoriu de ... (vezi toată discuția)